پایان نامه ، تحقیق و مقاله | دیجی لود

ادامه مطلب

DOC
اقدام پژوهی : دانلود تحقیق رشته روانشناسی
doc
تعداد صفحات : 237
تحقیق و جزوات آموزشی
رشته روانشناسی
29000 تومان


تحقیق رشته روانشناسی با فرمت WORD و در ۲۳۷ صفحه با موضوع اقدام پژوهی نگارش شده است. در ادامه قسمت هایی از این تحقیق ارزشمند آمده است:

اقدام پژوهی

ادبيات تحقيق

مقدمه

صاحبنظران آموزش و پرورش عموماً بر اين عقيده هستند كه كيفيت مديريت فعاليتهاي آموزشي، مهمترين شاخص سطح كفايت و اثربخشي كل برنامه‌هاي آموزشي است؛ زيرا مديريت با نقش تعيين كننده و مؤثري كه در امر هدايت و رهبري فرايندهاي آموزش و پرورش در جهت هدفهاي آن دارد بالقوه هم مي‌تواند موجب پيشرفت آن گردد و هم موجب از هم پاشيدگي آن .

بنابراين، براي استفاده عاقلانه و مقتصدانه از زمان، سرمايه، و كار و تلاش نيروي انساني به منظور نيل به هدفهاي عام آموزش و پرورش در سطح ملي و هدفهاي خاص آموزش و يادگيري در سطح آموزشگاهي بايد به آموزش و تربيت تخصصي افرادي مبادرت كرد كه واجد ويژگيهاي بارز و حربه‌اي مديريتي هستند؛ به عبارت ديگر، بايد سرمايه‌گذاري براي آموزش و آماده‌سازي مديران آموزشي در آموزش و پرورش دراولويت قرار بگيرد، به حدي كه مؤيد پيشرفت و ترقي آموزش و پرورش باشد و موجب ركود يا از هم گسيختگي آن نگردد.

برنامه‌ريزي براي تغيير

ساختهاي سازماني و رفتار مديريت بايد پاسخگوي تفاوتهاي فرهنگي و آموزشي موجود در نيروي كار باشند. كاركنان بالغ و مسئول به يك سازمان انعطاف‌پذير، سرپرستي كلي و كنترل ملايم نياز دارند تا توانائيهاي بالقوه خود را به كار گيرند. كاركنان نابالغ و تعليم نيافته به يك سازمان ساخت‌دار، توجه فردي و كنش متقابل شخصي توأم با سرپرستي و نظارت نياز دارند تا استعدادهاي خود را پرورش دهند. شايد آگاهي فزاينده مديريت از تغييرات فرهنگي بتواند ساختهاي سازماني و رفتار مديريت را متناسب كاركنان ساخته از اين طريق به سازمانها كمك كند تا قابليت بالقوه خود براي توليد به حداكثر برسانند و تأثير خود را بر مشكلات نو پديد جامعه افزايش دهند.

افزودن اثر بخشي

ليكرت در تحقيقات خود به اين تمايل پي برد كه سرپرستان كارمند مدار كه در كار خود نظارت كلي اعمال مي‌كنند در مقايسه با سرپرستان كارمدار كه نظارت مستقيم و نزديك بكار مي‌برند، قسمتهاي پر توليد و بارآورتري دارند. ما به اين دليل بر كلمه تمايل تأكيد مي‌كنيم كه اين وضع بيشتر در جامعه امركا صادق است با اين حال، بايد متوجه باشيم كه استثناهايي هم بر اين تمايل وجود دارد كه حتي در يافته‌هاي ليكرت مشهود است.

ليكرت پي برد كه يك زير دست عموماً نسبت به انتظارات سطح بالا و اعغتماد راستين ما فوق خود عكس‌العمل خوبي نشان مي‌دهد و سعي مي‌كند با عملكرد سطح بالا سزاوار اعتماد بودن را به ثبوت برساند در نتيجه، اعتماد مافوق به او بيشتر تقويت مي‌گردد، زيرا، به كسي كه انتظارات شما را برآورده مي‌سازد يا حتي پافراتر از آن مي‌گذارد براحتي مي‌توان اعتماد كرد و احترام قايل شد. اين رويداد را مي‌توان سيكل اثربخشي ناميد.

چالشهاي جدي پژوهشهاي آموزشي در آستانه قرن بيست و يكم

در گردهمايي «پژوهشهاي آموزشي» كه با همكاري انستيتو ملي پژوهشهاي آموزشي ژاپن (NIER) و دفتر بين‌المللي آموزش يونسكو (BIE) در توكيو (۱۹۹۵) تشكيل شد، نمايندگان بيش از بيست كشور صنعتي و در حال توسعه به اتفاق درباره نقش كليدي پژوهشهاي آموزشي در توسعه آموزش تأكيد نمودند و تعريفي كه از آن به دست دادند، به اين شرح است: «پژوهش آموزشي ابزاري براي تويد منظم دانش تحليلي و اطلاعات است. اين وسيله براي كمك به درك پديده‌هاي آموزشي و برنامه‌ريزي و اجراي تغييرات اساسي در نظام آموزشي طراحي مي‌شود»

اقدام پژوهی

كارل گليك‌من در كتاب خود، علاوه بر بهسازي آموزش در كلاس (نظارت باليني)، رشد و بالندگي شوراي آموزشي مدرسه و برنامه ريزي درسي، كه در صفحات قبل مورد بررسي قرار گرفتند، اقدام پژوهي را نيز از جمله وظايف اساسي معلمان راهنما ذكر مي‌كند.

واژه اقدام پژوهي را اولين بار كرت لوين، روانشناس اجتماعي در سال ۱۹۴۴ مطرح كرد، سپس در سال ۱۹۵۳ استفان كُري آن را در زمينه تعليم و تربيت بكاربرد اما تا اواخر دهه ۱۹۷۰ كه تصور مي‌شد انجام تحقيقات آموزشي فعاليتي است مربوط به آكادميها و مؤسسات تحقيقات تربيتي، اين فعاليت در سطح آموزشگاه‌ها و مدارس ناشناخته باقي مانده بود.

از اواخر دهه ۱۹۷۰ به بعد با پيشرفت علوم روانشناسي، جامعه‌شناسي و … كم كم نظر آموزشگران نسبت به تحقيقات كمي صرف دچار تزلزل شد و به تدريج اين تحقيق جاي ويژه‌اي در آموزش به خود اختصاص داد. در حال حاضر، استراليا پيشتاز اين نوع تحقيق است.

تعريف اقدام پژوهی

« اقدام پژوهی نوع تحقيق خود- بازتابي است كه پژوهشگر (معلم) فعاليتي را به منظور شناخت مسائل مبتلا به آموزش و اقدام در جهت كاهش يا رفع اين مسائل بر اساس فرايند حل مسأله به طور فردي يا گروهي هدايت مي‌كند.»

دكتر عباس بازرگان درمقاله خود اقدام پژوهی را داراي مراحلي به شرح زير مي‌داند:

۱- تعيين موقعيت نامعين

۲- بررسي علل احتمالي بروز موقعيت نامعين و تدوين سئوالهاي پژوهشي

۳- بازنگري اطلاعاتي موجود درباره موقعيت نامعين

۴- تعديل يا تجديد نظر در سئوال‌هاي پژوهشي

۵- انتخاب ابزار و روش گردآوري داده‌ها

 

 

 

راهنمای خرید و دانلود فایل

برای پرداخت، از کلیه کارتهای عضو شتاب میتوانید استفاده نمائید.

بعد از پرداخت آنلاین لینک دانلود فعال و نمایش داده میشود ، همچنین یک نسخه از فایل همان لحظه به ایمیل شما ارسال میگردد.

در صورت بروز  هر مشکلی،میتوانید از طریق تماس با ما  پیغام بگذارید و یا در تلگرام با ما در تماس باشید، تا شکایت شما مورد بررسی قرار گیرد.

برای دانلود فابل روی دکمه خرید و دانلود  کلیک نمایید.



برچسب‌ها :
ads

مطالب مرتبط


ديدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − شش =