پایان نامه ، تحقیق و مقاله | دیجی لود

ادامه مطلب

DOC
بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی: دانلود رایگان تحقیق رشته تاریخ
doc
تعداد صفحات: 15
تحقیق و جزوات آموزشی
رشته تاریخ
رایگان
0 تومان


تحقیق رشته تاریخ با فرمت WORD و در ۱۵ صفحه با موضوع بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی نگارش شده است. در ادامه قسمت هایی از این تحقیق ارزشمند آمده است:

شیخ صفی الدین اردبیلی

بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی پیش از پرداختن به ویژگی های معماری و جاذبه های جهانگردی این مجموعه تاریخی، اندکی به شیخ صفی و خاندانش می پردازیم:

شیخ صفی الدین اردبیلی فرزند شیخ امین الدین جبرئیل، پیرو، مرید و داماد شیخ زاهد گیلانی ، عارف معروف بود. وی پس از وفات شیخ زاهد تا سال ۷۳۵ هجری قمری به ارشاد و هدایت پیروان و مریدان خود پرداخت و در این سال دعوت حق را لبیک گفت و در خانقاه خود به خاک سپرده شد.

فرزندش شیخ صدرالدین موسی که جانشین وی و مورد توجه امرای وقت بود به بنای بقعه اقدام کرد و در تزئین و کاشیکاری اولیه آن کوشید.

بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی

بقعه شیخ صفی شامل تعدادی از بناهای دوره های مختلف است که نخستین بار شاه تهماسب آن ها را به صورت مجموعه واحدی در آورد. بعدها شاه عباس بناهای مهم دیگری به این مجموعه افزود و باعث اصلاحاتی در آن شد.

اهمیت این مجموعه تاریخی، در ارتباطی که با سلسله خاندان سلاطین صفویه دارد جلوه گر می شود. اسلاف شاهان صفوی و همچنین شاه اسماعیل اول (سرسلسله این خاندان) در این مجموعه تاریخی به خاک سپرده شده اند.

بناهای متعلق به بقعه

بناهای متعلق به بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی شیخ صفی عبارت اند از:

  1. یکم- در ورودی و حیاط بزرگ
  2. دوم- حیاط کوچک یا دالان روباز صحن بقعه
  3. سوم- مسجد جنت سرا
  4. چهارم- حیاط مقابر
  5. پنجم- شهیدگاه
  6. ششم- چله خانه

بخش های اصلی بقعه

بخش های اصلی بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی عبارت اند از:

  • رواق یا قندیلخانه
  • مقبره شیخ صفی
  • مقبره شاه اسماعیل صفوی
  • حرمخانه
  • چینی خانه

در ورودی و حیاط بزرگ

از ضلع شرقی میدان عالی قاپوی اردبیل که امروزه اثری از آن نیست، از دری بزرگ وارد حیاطی گسترده به ابعاد ۹۲ × ۵/۲۶ متر (مستطیل شکل) می شویم که دارای دو حوض و باغچه های مخصوص گلکاری است و دیوارهای آجری تاقنمادار آن روی ازاره سنگی بنا شده است.
این حیاط دارای سردر کاشیکاری شده و با شکوه بود که به مرور زمان فرو ریخت و بقیه آن نیز در سال ۱۳۲۱ شمسی به دستور اداره کل باستان شناختی وقت برداشته شد.

حیاط کوچک و صحن اصلی

صحن اصلی بقعه محوطه ای مستطیل شکل است به ابعاد ۴۰/۳۰ × ۱۰/۱۶ متر مفروش با تخته سنگ های صاف و حوضی در کف و حلقه چاهی در میان آن که با دیوارهای تاقنما مزین به کاشی آراسته شده است.

مسجد جنت سرا

این مسجد ، سمت شمالی صحن بقعه واقع شده است. درون این بنا به شکل هشت ضلعی منتظمی است به قطر ۵/۲۰ متر که در گذشته گنبد داشته و دهانه آن به ۵/۱۶ متر می رسید. در زمان های گذشته این گنبد فرو ریخت و به جای آن سقفی مسطح از تیرهای چوبی و گل و آجر روی ۱۶ ستون چوبی ساخته اند که دارای پایه های سنگی حجاری شده است.

حیاط مقابر

در سمت جنوبی بقعه شیخ صفی، محوطه ای وجود دارد به ابعاد ۱۵×۱۱ متر ، معروف به حیاط مقبره ها یا حرمخانه ، که در آن مقبره ای کوچک و متصل به دیوار گنبد الله الله قرار گرفته است.

شهیدگاه

در محوطه جنوبی بقعه، گورستانی وجود دارد که محل دفن سردارانی است که در التزام شیخ حیدر (پدر شاه اسماعیل) در شیروان به قتل رسیدند.

چله خانه

در ضلع جنوبی حیاط کوچک، دالان روباز یا راهرو صحن قندیل خانه، چله خانه یا قربانگاه واقع شده است. این بنا بیشتر از دیگر جاهای بقعه آسیب دیده و آنچه امروزه بر جای مانده عبارت است از دیواری با سه تاق ضربی آجری و سه راهرو و دیوارها و جرزهایی که از تعمیرگاه و ترمیم های گوناگون در زمان های مختلف حکایت دارد.

 

 

 

 

 

 

 

راهنمای خرید و دانلود فایل

برای پرداخت، از کلیه کارتهای عضو شتاب میتوانید استفاده نمائید.

بعد از پرداخت آنلاین لینک دانلود فعال و نمایش داده میشود ، همچنین یک نسخه از فایل همان لحظه به ایمیل شما ارسال میگردد.

در صورت بروز  هر مشکلی،میتوانید از طریق تماس با ما  پیغام بگذارید و یا در تلگرام با ما در تماس باشید، تا شکایت شما مورد بررسی قرار گیرد.

برای دانلود فابل روی دکمه خرید و دانلود  کلیک نمایید.



برچسب‌ها :
ads

مطالب مرتبط


ديدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 10 =