پایان نامه ، تحقیق و مقاله | دیجی لود

ادامه مطلب

DOC
پايگاه اجتماعی معلمان : دانلود تحقیق رشته روانشناسی
doc
تعداد صفحات : 135
تحقیق و جزوات آموزشی
رشته روانشناسی
29000 تومان


تحقیق رشته روانشناسی با فرمت WORD و در ۱۳۵ صفحه با موضوع پايگاه اجتماعی معلمان نگارش شده است. در ادامه قسمت هایی از این تحقیق ارزشمند آمده است:

پايگاه اجتماعی معلمان

مقدمه:

در حال حاضر تعليم و تربيت مهمترين اصل توسعۀ  هر کشور است و رسالت انتقال مجموعه باورها، انديشه ها، رفتارها و مهارتهاي جامعه به نسل جديد بر عهده آموزش وپرورش است.در واقع هر گونه پيشرفت و تحول در جامعه مستلزم آموزش و پرورش صحيح و قوي است،از آنجا که موفقيت آموزش و پرورش به عوامل آن وابسته است ودر ميان مجموعه عوامل معلمان مهم ترين نقش را ايفا مي کنند ،معلمان توجه ويژه اي را مي طلبند. چنانکه هيچ کشوري نمي تواند از سطح معلمانش بالاتر رود

درک حساسيت نقش معلمان در فرايند تعليم و تربيت از سوي عموم مردم جامعه و ارزش نهادن بر آن به مفهومي اشاره دارد که در جامعه شناسي معادل منزلت و پايگاه اجتماعي است.پايگاه اجتماعي، ارزشي است که يک گروه به یک نقش می دهد .

در اين تحقيق بحث ما نقش معلمان و ارزشي است که جامعه براي آن قائل مي شود. يکي از عوامل مهم در ايفاي شايسته نقش معلمان انگیزۀ قوی آنهاست ، و از عوامل مهم در  برانگیخته شدن انگیزۀ و ایجاد رغبت شغلي معلمان اين است که معلمان از پايگاه اجتماعي بالايي برخوردار باشند. با اين وجود شواهد و تحقيقات پيشين که توسط شهين بهمني در سال ۱۳۸۰ ، برزگر و نويدي در سال۱۳۸۰ ، راضيه نوري در سال ۱۳۷۵و … ، نشان مي دهد که منزلت اجتماعي معلمان در جامعه ما بسیار پايين است.اين يک واقعيت است که فارغ التحصيلان پسر تمايل کمتري براي ورود به حرفه معلمي نشان مي دهند ودر بعضي کشورها معلمي بيشتر به عنوان حرفه زنان در نظر گرفته مي شود.

بيان مسئله و اهميت موضوع:

براي اينکه معلمان به عنوان يکي از ارکان اصلي آموزش و پرورش ،بتوانند نقش خويش را به خوبي ايفا کنند ،بايد از منزلت و پايگاه اجتماعي شايسته اي برخوردار باشند.چنانچه پياژه مي گويد:زيباترين طرح اصلاح  و بازسازي نظام آموزشي، در صورتيکه معلم به تعداد کافي و با کيفيت مطلوب در اختيار نباشد، با شکست روبرو خواهد شد.اگر باور عمومي بر اين باشد که “بهترين ها ، بهترين ها را مي سازند” به پايگاه اجتماعي معلمان اهميت فوق العاده اي خواهد يافت .معلمي که از پايگاه اجتماعي بالا برخوردار است،مي تواند الگويي مناسب براي دانش آموزان باشد.بر اساس مطالعات انجام گرفته در کشورهايي که از لحاظ آموزشي پيشرفته در معلمان از پايگاه اجتماعي بالايي برخوردارند و شمار داوطلبان اين شغل بيشتر از مشاغل ديگر است،چنانچه در ژاپن اعتقاد دارند که “شايستگي نظام آموزشي به اندازه شايستگي معلمان آن است”.تحقيقات نشان مي دهدکه تقريبادرتمام کشورهاي اروپايي معلمان از پايگاه اجتماعي بالايي برخوردارند.

در حالي که درايران مانند بسياري از کشورهاي درحال توسعه معلمان نه تنها به شغل خودافتخار نمي کنند بلکه احساس سرشکستگي نيز مي کنند همچنين،اين نگرش در جامعه ايجاد شده که اغلب افرادي که به حرفه معلمي روي مي آورند ، در تصدي مشاغل ديگر توفيقي نيافته يا سرمايه اي براي فعاليتهاي اقتصادي و تجاري نداشته اند . درچنين شرايطي استقبال نکردن فارغ التحصيلان و جوانان از شغل معلمي چندان باعث تعجب نيست،اين وضعيت سبب روي گرداني افراد با هوش و مستعد از شغل معلمي،افت کيفيت آموزشي،ناکامي نظام آموزش و پرورش در نتيجه برون داد و محصول نامناسب مي شود.

اهداف تحقيق:

اهداف کلي:

۱- بررسيپايگاه اجتماعی معلمان از ديد گاه دانش آموزان ، اولياء دانش آموزان وخود معلمان.

۲-شناسايي عوامل مؤثر بر پايگاه اجتماعی معلمان از ديدگاه ، معلمان ، دانش آموزان و اولياء آنان .

اهداف جزئي:

۱- بررسي پايگاه اجتماعی معلمان ازديدگاه خود معلمان .

۲- شناخت عوامل مؤثر بر پايگاه اجتماعی معلمان از ديدگاه خود معلمان .

۳- بررسي پايگاه اجتماعي معلمان از ديدگاه دانش آموزان .

۴- شناخت عوامل مؤثر بر پايگاه اجتماعي معلمان از ديدگاه دانش آموزان .

۵- بررسي پايگاه اجتماعي معلمان از ديدگاه اولياء دانش آموزان .

۶- شناخت عوامل مؤثر بر پايگاه اجتماعي معلمان از ديدگاه اولياء دانش آموزان .

تعاريف نظري:

۱) پايگاه:

ماکس وبر پايگاه را جاي اشخاص در سلسه مراتب حيثيت(يعني به عنوان منزلت)به کار مي برد.به عبارت ديگر، ماکس وبر وجه زندگاني ، شيوه مصرف ، شيوه سکونت ، لباس پوشيدن ، ازدواج کردن و….را در بر مي گيرد .

برخي جامعه شناسان مانند ت.ه مارشال نيز پايگاه را هم معناي منزلت مي دانند و اين دو مفهوم را به جاي يکديگر مورد استفاده قرار مي دهند.

۲)پايگاه اجتماعي :  

پايگاه اجتماعي را رالف لينتون عبارت از موقعيتي خاص در نظام اجتماعي مي داند. به عبارت ديگر، در اين تعريف پايگاه به آن چيزي که فرد است اطلاق مي شود .  برخي جامعه شناسان پايگاه اجتماعي را مساوي با احترام يا منزلت مي دانند.  بروس کوئن معتقد است که پايگاه اجتماعي عبارت است از موقعييت اجتماعي يک فرد در گروه يا رتبه يک گروه در مقايسه با گروههاي ديگر.

۳)روابط انساني:

روابط انساني در يک سازمان آموزشي عبارت از فرايند برقراري حفظ و گسترش رابطۀ هدفدار دو جانبه   و پويا بين گروه در يک نظام آموزشگاهي است که با ارضاء نيازهاي اجتماعي و رواني فرد درگروه  سبب تفاهم ، احساس رضايتمندي و سودمندي متقابل و ايجاد زمينه هاي اعتماد و در نتيجه نيل به اهداف سازمان آموزشي مي شود

 

 

 

راهنمای خرید و دانلود فایل

برای پرداخت، از کلیه کارتهای عضو شتاب میتوانید استفاده نمائید.

بعد از پرداخت آنلاین لینک دانلود فعال و نمایش داده میشود ، همچنین یک نسخه از فایل همان لحظه به ایمیل شما ارسال میگردد.

در صورت بروز  هر مشکلی،میتوانید از طریق تماس با ما  پیغام بگذارید و یا در تلگرام با ما در تماس باشید، تا شکایت شما مورد بررسی قرار گیرد.

برای دانلود فابل روی دکمه خرید و دانلود  کلیک نمایید.



برچسب‌ها :
ads

مطالب مرتبط


ديدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 3 =