پایان نامه ، تحقیق و مقاله | دیجی لود

ادامه مطلب

DOC
دموکراسی و اصول دموكراسي و نظام انتخاباتي ايران:دانلود تحقیق کارشناسی رشته علوم سیاسی
doc
تعداد صفحات : 65
تحقیق و جزوات آموزشی
رشته علوم سیاسی
19000 تومان


تحقیق رشته علوم سیاسی با فرمت WORD و در ۶۵  صفحه با موضوع دموکراسی و اصول دموكراسي و نظام انتخاباتي ايران نگارش شده است. در ادامه قسمت هایی از این تحقیق ارزشمند آمده است.

دموکراسی:

در اين نوشتار تلاش شده است ضمن تحليل اصول اساسي دموكراسي و نظام انتخاباتي ايران به بررسي اين دو پرداخته شود. طرح سوال هايي چون؛ اصول دموكراسي كدامند و چگونه در جوامع ظهور مي يابند؛ نظام انتخاباتي ايران بر پايه ي كدام اصول بنا شده است: و آيا اين نظام با شاخص هاي دموكراسي همخواني دارد يا نه و تلاش براي يافتن پاسخ آنها محوريت بحث را تشكيل مي دهد با توجه به باز خورد اجتماعي قواعد ناهمگون نظام سياسي ايران- كه تحليل و توصيف و ارزيابي پديده ها به مراتب مشكل تر مي كند. موشكافي و روشن كردن زواياي تاريك و مبهم اين نظام ضروري مي نمايد. و از آنجايي كه نظام انتخابات به عنوان يكي از موثرترين ابزارهاي مردم سالاري شناخته شده است مفيد واقع شود.

اصل دموکراسی سياسي

اهميت آزادي سياسي به عنوان يكي از اصول ارزشي و ماهوي، از آن جهت است كه هنگامي كه آزادي سياسي در جامعه ريشه مي نمايد، بالطبع اين امكان براي همه ي شهروندان به طور يكسان ايجاد مي شود تا در سرنوشت سياسي و اجتماعي خويش و تصدي قدرت سياسي و نظارت بر آن مشاركت فعال داشته باشند. همچنين در صورت نبود چنين آزادي نمي توان انتظار انتخابات دموكراتيك را داشت، چرا كه اعمال حق راي و انتخاب كردن و مشاركت آگاهانه نيازمند داشتن امكان و فضاي مقتضي ابراز ايده ها و تمايلات و اعتقادات است.

انواع آزاديهاي سياسي

با توجه به منابع مختلف حقوقي و سياسي مي توان به انواع متعددي از آزادي هاي سياسي اشاره كرد كه وجود آنها براي برگزاري يك انتخابات سالم و دموكراتيك ضروري است چرا كه به هر ميزان كاستي و نقص در آنها ايجاد شود به همان ميزان هم از مشروعيت انتخابات و دموكراتيك بودن آن كاسته مي شود.

۱) آزادي عقيده: عبارت از اين است كه افراد بتوانند به انتخاب خود در هر زمينه اي اشتغال ذهني داشته باشند، خود اين اشتغال امري باطني و دروني و خواه به صورت موضع گيري عمومي باشد يعني آن كه هر كس بتواند به دور از هر تحميل و فشاري بينديشد و بدون ترس، با در خود ايمان نمايد.

۲) آزادي بيان: از آنجايي كه مردم دنيا و حتي مردمي كه در يك جامعه ي سياسي زندگي مي كنند داراي عقايد و ايده هاي متنوعي مي باشند امكان پذير نمي باشد كه همه در يك مسير يا يك جهت حركت كنند

اصل عدالت سياسي

مفاهيم و تفاسير مختلفي از منظر انديشمندان و مكاتب مختلف در خصوص عدالت مطرح شده است كه به طور مختصر مي توان گفت: عدالت فضلتي است كه نظام طبيعت بر آن مبتني است و افراد بشر سعادت پايدار خود را متكي بر استقرار آن مي دانند. عدالت بيشتر در حوزه اي اجتماعي نمايان مي شود، جايي كه تعارض ميان اراده و ترجيحات افراد ايجاد مي شود. بدين مضمون كه در عدالت، يعني اصل اعطاي سهم هر كس به خودش عدالت قاعده ي توزيع آزادي است و از اين رو قاعده تخصيص اموال است.

اصل پاسخگويي

تعاريف متعددي در حوزه هاي مختلف از پاسخگويي شده است، البته پاسخگويي را با واژه«مسئوليت» مي بايستي جدا نمود. چرا كه اين رويكرد در يك نظام ارزشي و سياسي مبتني بر نظريه ليبرال دموكراسي- كه تنها مردم را صاحب اختيار و مالك اصلي مي داند و حاكميت دولت را وكيل آنها- بنا شده است.

 

 

 

 

 

راهنمای خرید و دانلود فایل

برای پرداخت، از کلیه کارتهای عضو شتاب میتوانید استفاده نمائید.

بعد از پرداخت آنلاین لینک دانلود فعال و نمایش داده میشود ، همچنین یک نسخه از فایل همان لحظه به ایمیل شما ارسال میگردد.

در صورت بروز  هر مشکلی،میتوانید از طریق تماس با ما  پیغام بگذارید و یا در تلگرام با ما در تماس باشید، تا شکایت شما مورد بررسی قرار گیرد.

برای دانلود فابل روی دکمه خرید و دانلود  کلیک نمایید.



برچسب‌ها :
ads

مطالب مرتبط


ديدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 4 =