پایان نامه ، تحقیق و مقاله | دیجی لود

ادامه مطلب

DOC
بررسی جرائم مرتبط با اسناد هویتی ،شناسنامه،کارت ملی و راه های  پیشگیری از آن در استان خوزستان : پایان نامه ارشد حقوق جزا و جرم شناسی
doc
تعداد صفحات : 150
پایان نامه کارشناسی ارشد
رشته حقوق جزا و جرم شناسی
99000 تومان


رشته حقوق در میان داوطلبان رشته انسانی از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. تیم دیجی لود پایان نامه ای در مقطع کارشناسی ارشد با موضوع ” بررسی جرائم مرتبط با اسناد هویتی ،شناسنامه،کارت ملی و راه هایپیشگیری از آن در استان خوزستان ” برای شما عزیزان فراهم کرده است. همچنین شما می توانید در میان مجموعه کامل از پایان نامه های رشته حقوق که تیم دیجی لود گرداوری کرده است ، مناسب ترین پایان نامه را تهیه کنید و از آن به نحو احسن بهره مند شوید. برای راحتی شما دانشجویان گرامی ، پایان نامه ها در قالب ورد بوده و کاملا قابل ویرایش است.

 

چکیده پایان نامه بررسی جرائم مرتبط با اسناد هویتی ،شناسنامه،کارت ملی و راه های پیشگیری از آن در استان خوزستان :

موضوع جعل در اسناد هویتی و راه های پیشگیری از آن در علوم جنایی هر کشوری منجمله کشور ایران از جمله موضوعات بسیار مهم و استراتژیک دستگاه امنیتی و قضایی محسوب می گردد ، اسناد هويتي مداركي هستند كه براي احراز هويت و شناسائي افراد به كار مي روند و شامل 6 سند ، شناسنامه ، كارت ملي ، پايان خدمت يا معافيت از خدمت‌، گذرنامه و مدارك شناسائي صنفي مانند كارت هاي شناسايي ادارات دولتي را شامل مي شود، اين اسناد پايه و اساس ساير مدارك نيز قرار مي گيرد و به همين لحاظ از اهميت ويژه اي برخوردار هستند و در جامعه نيز از اعتبار خاصي برخوردار هستند و به لحاظ موارد فوق الذكر مورد توجه مرتكبين جرائم گوناگون خصوصاً جرائم عليه اموال” كلاه برداري  ، سرقت ، خيانت در امانت و چك پرداخت نشدني” قرار مي گيرد و مرتكبين جرائم مذكور با جعل اسناد هويتي و با سوء استفاده از عملكردهاي اين اسناد به اهداف مجرمانه خود نائل مي شوند ، صادر کننده اسناد مذکور بطور رسمی سازمان ثبت احوال کشور است، این سازمان از جمله نهادهای  زیر گروه ، وزارت کشور است که وظیفه صدور اسناد هویتی و نظارت بر امور مختلفه مردمی با این نهاد از جمله ثبت و رسیدگی بر وقایع چهارگانه:فوتف تولد،نکاح و طلاق را بر عهده دارد  تحقيق حاضر به روش توصيفي و تحلیلی طراحي گرديده و از نظرات اهل خبره با استفاده از ابزار مطالعه اسنادي پرونده هاي اداره ثبت احوال استان خوزستان اجرا شده است.

مهمترين هدف اين پژوهش

اولا:واكاوي علل گزارش جاعلين اسناد هويتي به جعل اسناد رسمي هويتي دولتي و ارائه راه كارهايي براي جلوگيري از ارتكاب بزه جعل اسناد هويتي و در اختيار قراردادن يافته هاي تحقيق به مسئولان و دست اندركارن ذيربط ثبت احوال استان و کشور  می باشد.

اهداف بنیادین فرضیات در سه مرحله،نوع سند جعلی،میزان جرم جعل اسناد هویتی،شیوه های آن است،ابعاد فرضيه هاي تحقيق به شرح فوق مورد بررسي قرار گرفته و با آزمون هاي آماري ارزيابي شده و نتايج حاصله از ارزيابي فرضيه ها نشانگر اين است كه :

الف: در استان خوزستان جعل اسناد هويتي (شناسنامه و كارت ملي) غابلاً توسط افرادي انجام مي پذيرد که قصد ارتکاب جرم علیه اموال دیگران را دارند.

ب: متداول ترين شيوه جعل اسناد هویتی، جعل شناسنامه و کارت ملی و یا استفاده از آنهاست.

پ: براي مقابله با استفاده از سند هويتي مجعول تشديد الکترونیکی نمودن اسناد هویتی سازمان ثبت احوال از جمله   ب  بهترین روش ها در پیشگیری از ارتکاب این جرم است.

 

مقدمه

یكی از عوامل مهم تنظیم روابط مختلف افراد جامعه با یكدیگر اسنادی كه مردم به آن ها اعتماد دارند و اگر این اعتماد و اطمینان افراد جامعه نسبت به اسناد تنظیمی‌سلب شود ، امنیت و نظم اجتماعی و روابط اجتماعی آن جامعه با اخلال روبرو خواهد شد ،بنابراین حفظ و رعایت صحت مفاد و محتوای آن ها جهت جلب اعتماد عمومی‌لازم و ضرورت دارد. جعل یك سند با استفاده از آن ارتباط تنگاتنگی داشته و در حقیقت عمل جعل سند مقدمة بزه استفاده از سند مجعول است  و مكمل هم محسوب می‌شود و جعل اسناد برای استفاده از آن بوده و جاعل در جعل سند هدف نهایی خود را كه بهره برداری از این سند مجعول است دنبال می‌كند. نكته مهم دیگر اینكه جعل و استفاده از سند مجعول علاوه بر مواردی كه ذكر شد تاثیر دوجانبه ای در ایجاد آثار و تبلیغات سوء آنها در جامعه دارند تاثیر غیرمستقیم آن ها هم در استفاده مجرمین حرفه ای از این اسناد در جهت نیل به اهداف مجرمانه حاصل می‌شود.از جمله اسناد مهمی‌كه در هر جامعه ای كاربرد روزمره داشته و در كلیه نهادها و ارگانها و سازمانهای دولتی و خصوصی مورد استفاده قرار می‌گیرد اسناد هویتی هستند و این اسناد پایه و اساس صدور سایر اسناد در سازمان های دولتی و غیره از قبیل ادارات و مراجع رسمی، ثبتی و غیره قرار می‌گیرند .

بنابراین عدم دقت در جعل این گونه اسناد ممكن است سبب صدور اسناد صحیح دیگر می‌شود كه مورد سوء استفاده قرار گرفته و در تحقق جرائم مختلف موثر بوده و كشف و تعقیب كیفری مجرمین را هم با مشكل مواجه كند. با بررسی سوابق موجود در مراجع قضایی و انتظامی‌مشخص می‌شود كه مجرمین حرفه ای و تبهكاران به عادت با شگردهای مختلفی از آسیب پذیری های اسناد هویتی كه دارای كاربردهای فراوانی هستند بهره گرفته و با جعل آنها جرائم مختلفی را كه عمدتاً جرائم مالی هستند مرتكب می‌شوند . بنابراین متولیان امر برای اینكه بتوانند با این پدیده مبارزه اساسی و ریشه ای و موفق به شكل سازماندهی شده داشته باشند آگاهی آنان از چگونگی نقش اسناد هویتی مجعول در وقوع جرائم علیه اموال ضرورت دارد و این تحقیق جهت پاسخگویی به این سوال است كه: اهمیت این امر در خصوص اسناد هویتی بیشتر به چشم می‌خورد . چرا كه اسناد هویتی مجعول از ابزارهای كارآمد و موثر مجرمین حرفه ای در ارتكاب جرائم دیگر خصوصاً جرائم علیه اموال است .

 

جرائمی‌كه از ابتداء شكل گیری جوامع بشری و تحقق حق مالكیت خصوصی در اجتماعات انسانی وجود داشته و به انحاء و اشكال مختلف به وقوع پیوسته است جرائم علیه اموال از جمله جرائم متداول مخل نظم و امنیت جامعه است و اگر از تك تك افراد هر جامعه‌ای حتی از جرائم علیه امنیت و آسایش عمومی‌سوال شود، مسلماً از سرقت و راه زنی و كلاهبرداری و غارت اموال و غیره اسم خواهند برد.با توجه به تعداد اسناد هویتی و آسیب پذیری هایی كه این اسناد دارند و تنوع در استفاده از این اسناد در موقعیت های مختلف باعث شده كه تبهكاران و مجرمین حرفه ای از اسناد هویتی در ارتكاب جرائم گوناگون استفاده ابزاری بكنند و به روشهای مختلف و گوناگونی دست به ارتكاب جرائم متفاوت با توسل به اسناد هویتی مجعول می‌زنند. و نظر به افزایش بی رویه چین جرائمی‌موجب شده است كه قانونگذار در جهت جلوگیری از ارتكاب چنین جرائمی‌پا فراتر از قانون مجازات اسلامی‌گذارده و در قوانین خاص و اسناد خاص مجازات های جداگانه ای برای جعل اسناد پیش بینی نماید، مثل: قوانین مربوط به جعل شناسنامه یا گذرنامه یا اسناد ثبتی و نظامی‌و غیره می باشد ، که با توجه به اینكه مجرمین در ارتكاب جرم با سند هویتی مجعول با یك هویت غیرواقعی دست به ارتكاب بزه می‌زنند و رد پایی از خود برجای نمی‌گذارند        بنابر این كشف و تعقیب كیفری متهم با مشكل مواجه و در مواقعی غیرممكن می‌شود.در سوابق و پرونده های متعدد قضایی به كرات دیده شده است كه سارقی مسلح در یك عملیات مجرمانه صاحبان اموال یا كاركنان بانك را به تعداد چند نفر به خاك خون كشیده و متواری شده و تحقیقات و بررسی ها نهایتاً به كارت شناسایی یكی از ادرات یا سند هویتی مجعول دیگری ختم شده است. یا سارقین حرفه ای در امر سرقت اتومبیل با استفاده از سند مجعول هویتی مثل شناسنامه ، پایان خدمت و غیره، اقدام به فروش مال مسروقه نموده اند. یا پرونده سرقت چك های مسافرتی و تضمینی كه به یك كارت شناسایی جعلی ختم شده و تحقیقات مقدماتی را به بن بست رسانیده است.

 

بیان مسئله

یکی از عوامل مهم تنظیم روابط مختلف افراد جامعه با یکدیگر اسنادی که مردم به آن ها اعتماد دارند و اگر این اعتماد و اطمینان افراد جامعه نسبت به اسناد تنظیمی‌سلب شود ، امنیت و نظم اجتماعی و روابط اجتماعی آن جامعه با اخلال روبرو خواهد شد . بنابراین حفظ و رعایت صحت مفاد و محتوای آن ها جهت جلب اعتماد عمومی‌لازم و ضرورت دارد.جعل یک سند با استفاده از آن ارتباط تنگاتنگی داشته و در حقیقت عمل جعل سند مقدمة بزه استفاده از سند مجعول است  و مکمل هم محسوب می‌شود و جعل اسناد برای استفاده از آن بوده و جاعل در جعل سند هدف نهایی خود را که بهره برداری از این سند مجعول است دنبال می‌کند .      نکته مهم دیگر اینکه جعل و استفاده از سند مجعول علاوه بر مواردی که ذکر شد تاثیر دوجانبه ای در ایجاد آثار و تبلیغات سوء آنها در جامعه دارند تاثیر غیرمستقیم آن ها هم در استفاده مجرمین حرفه ای از این اسناد در جهت نیل به اهداف مجرمانه حاصل می‌شود .  از جمله اسناد مهمی‌که در هر جامعه ای کاربرد روزمره داشته و در کلیه نهادها و ارگانها و سازمانهای دولتی و خصوصی مورد استفاده قرار می‌گیرد اسناد هویتی هستند و این اسناد پایه و اساس صدور سایر اسناد در سازمان های دولتی و غیره از قبیل ادارات و مراجع رسمی، ثبتی و … قرار می‌گیرند .

بنابراین عدم دقت در جعل این گونه اسناد ممکن است سبب صدور اسناد صحیح دیگر می‌شود که مورد سوء استفاده قرار گرفته و در تحقق جرائم مختلف موثر بوده و کشف و تعقیب کیفری مجرمین را هم با مشکل مواجه کند .  با بررسی سوابق موجود در مراجع قضایی و انتظامی‌مشخص می‌شود که مجرمین حرفه ای و تبهکاران به عادت با شگردهای مختلفی از آسیب پذیری های اسناد هویتی که دارای کاربردهای فراوانی هستند بهره گرفته و با جعل آنها جرائم مختلفی را که عمدتاً جرائم مالی هستند مرتکب می‌شوند . بنابراین متولیان امر برای اینکه بتوانند با این پدیده مبارزه اساسی و ریشه ای و موفق به شکل سازماندهی شده داشته باشند آگاهی آنان از چگونگی نقش اسناد هویتی مجعول در وقوع جرائم علیه اموال ضرورت دارد،روشن است که جعل جرمیست علیه اموال دیگران، غالبا جعل اسناد هویتی هم برای همین منظور است، از آنجا که بیان مسئله لزوما در هر تحقیقی میبایستی با یک سوال ختم گردد باید گفت که چرا دولت روند صدور اسناد الکترونیکی را با تاخیر اجراء نموده و به فکر توسعه مصادیق آن نست؟

 

 

فهرست مطالب پایان نامه بررسی جرائم مرتبط با اسناد هویتی

چکیده:…………………….1

فصل اول :کليات و مفاهیم

1_مقدمه……………………..2

2_ بیان مسئله…………………………4

3_سوالات تحقیق…………………….5

4_ فرضیه های تحقیق………………5

5_ اهداف تحقیق……………………….6

6_ پیشینه تحقیق…………………6

7_ روش های تحقیق…………….6

8_ ساختار تحقیق…………………7

9_ تعاریف کلید واژگان……………………..7

10_ جداول و نمودارها …………………..8

11_مفهوم شناسی……………………..8

1_11_تعریف حقوقی جرم……………….8

2_11_جرائم اسناد سجلی………….9

3_11_مفهوم پیشگیری………………9

4_11_مفهوم موسع پیشگیری…………….10

5_11_مفهوم مضیق پیشگیری………………………10

11_11_مفهوم پیشگیری در جرم شناسی…………………..10

12_11_مفهوم پیشگیری در سیاست جنائی……………………10

فصل دوم: چهار چوب نظری تحقیق

طرح مطلب

مبحث اول: اشاره ای بر سیر تحول تاریخی و تقنینی جعل اسناد…………..12

بند اول: جعل اسناد در دوران قبل از ظهور اسلام ……………..13

بند دوم: جعل اسناد در دوران بعد از ظهور اسلام …………….13

گفتار دوم: بررسی تاریخچه جعل اسناد در حقوق جزائی ایران………….14

بند اول: تعریف سند و بیان  انواع آن……………………17

1.تعریف لغوی سند……………….17

تعریف اصطلاحی سند………….18

بند دوم: انحاء اسناد:……….19

 

1.اسناد عادی………..20

  1. اسناد رسمی………..20

بند سوم: تعریف  اسناد سجلی  وبیان انواع آن…………..22

1.دفتر ثبت کل وقایع ………………….22

  1. سند وفات……………….23

3.شناسنامه ……………24

4.گواهی ولادت………………25

5.گواهی فوت ………………..25

  1. کارت شناسایی ملی …………….25
  2. اعلامیه ها ……………..26

مبحث دوم: تعریف جعل در اسناد هویتی……………..30

گفتار اول: جعل اسناد هویتی در قوانین جزائی قبل از انقلاب ایران………….31

گفتار دوم:  جعل اسناد هویتی در قوانین جزائی پس از انقلاب…….32

مبحث سوم: علل وقوع جرایم علیه  اسناد هویتی………………..33

گفتار اول: مصادیق جرائم اسناد سجلی…….33

گفتار دوم: علل و عوامل وقوع جرائم اسناد سجلی……………35

 

بند اول: اصول جرمشناسی………35

الف. علت…………..35

ب. انگیزه……………….36

پ. شرط……………….36

ه.عامل …………………37

بند دوم: ضعف قانون و عدم ضمانت اجرایی مناسب در آن…………….37

الف. اعلام و ثبت وقایع حیاتی…………………….37

ب. همکاری سازمان های ذیربط با وظایف سازان ثبت احوال………………..38

پ. زمینه سازی جرائم اسناد سجلی………………….40

د: عدم رعایت دقیق قوانی و مقررات ثبت احوال از سوی کارکنان……………..41

ه. عدم وجدان کاری و عدم کنترل……………41

ن. عدم اطلاع و آگاهی کافی از قوانین و مقررات ثبت احوال……………….41

فصل سوم:ادبیات پژوهشی

مبحث اول: بررسی تاریخچه جعل اسناد…………….44

مبحث دوم: بررسی صور مختلف جعل در  اسناد دولتی………….45

مبحث سوم :عناصر تشکیل دهنده جرم جعل اسناد هویتی……..46

 

گفتار اول: بررسی عنصر قانونی بزه جعل اسناد هویتی………………46

گفتار دوم: بررسی عنصر مادی بزه جعل اسناد هویتی…………………49

بند اول: رفتار مجرمانه ………………49

بنددوم: موضوع جرم …………………52

بند سوم: نتیجه مجرمانه ………………………..52

گفتار سوم: بررسی عنصر معنوی بزه جعل اسناد هویتی…………52

مبحث چهارم: پیشگیری از جرائم اسناد هویتی…………………53

گفتار اول: نحوه پیشگیری از جرائم مرتبط با اسناد هویتی………….. 53

گفتار دوم: بررسی انواع پیشگیری…………..54

گفتار سوم: جایگاه پیشگیری از وقوع جرم در قوانین جزائی  ایران……..56

گفتار چهارم: پیشگیری از جرائم اسناد سجلی در پرتو مقررات فرو تقنینی……..57

بند اول: آیین نامه تعزیرات حکومتی در رابطه با سوء استفاده از شناسنامه…………57

بند دوم: آیین نامه اجرای تبصره (2) اصلاحی ماده  5  قانون ثبت احوال…………….59

بند سوم: مکانیزه نمودن صدور اسناد هویتی…….59

 

فصل چهارم: یافته های پژوهش

مبحث اول: مطالعه جرمشناختی جعل اسناد هویتی ……………62

گفتار اول:هدف و ضرورت جرم انگاری ………………….63

گفتار دوم: آسیب ها و زیان های جعل اسناد هویتی …….65

گفتار سوم: بررسی میزان جعل اسناد هویتی(شناسنامه و کارت ملی و استفاده از آنها) در کلان  شهر اهواز در طی سال های 1388 الی1393ه.ش …66

گفتار چهارم: بررسی میزان جعل اسناد هویتی(شناسنامه و کارت ملی و استفاده از آنها) در استان خوزستان      در طی سال های 1388 الی1393ه.ش …….72

مبحث دوم :بررسی موضوعی عامل انگیزهدر جعل اسناد هویتی در کلان شهرستان اهواز …………..78

گفتار اول:انگیزه شناسی جاعلین در جعل اسناد هویتی………………79

بند اول. انگیزه های مالی………..81

بند دوم. انگیزه های معنوی……………………..82

بند سوم. انگیزه های فرهنگی………………….82

بند چهارم.انگیزه های سیاسی……………82

گفتاردوم: بررسی نمونه احکام قضایی  جاعلین و مزورین  اسناد هویتی دادگستری استان خوزستان…………..83

 

فصل پنجم:تجزیه و تحلیل اطلاعات و نتیجه گیری

تجزیه و تحلیل داده ها.………………91

نتیجه گیری.………………………..103

 پیشنهادات………………………….107

منابع و ماخذ……………………………109

پیوست ها …………….112

  1. قانون اصلاحی ثبت احوال کل کشور،مصوب سال:6/4/1366.ش…………….103
  2. قانون تخلفات ، جرایم و مجازاتهای مربوط به اسناد سجلی وشناسنامه، مصوب:10/5/1375ه.ش………….131

چکیده به زبان انگلیسی…………………..135

 

 

 

 

راهنمای خرید و دانلود فایل

برای پرداخت، از کلیه کارتهای عضو شتاب میتوانید استفاده نمائید.

بعد از پرداخت آنلاین لینک دانلود فعال و نمایش داده میشود ، همچنین یک نسخه از فایل همان لحظه به ایمیل شما ارسال میگردد.

در صورت بروز  هر مشکلی،میتوانید از طریق تماس با ما  پیغام بگذارید و یا در تلگرام با ما در تماس باشید، تا مشکل مورد بررسی قرار گیرد. دیجی لود متعهد میشود که هر طور شده فایل خریداری شده ، به دست شما خواهد رسید.

برای دانلود فایل روی دکمه خرید و دانلود  کلیک نمایید.



ads

مطالب مرتبط


ديدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − سیزده =