پایان نامه ، تحقیق و مقاله | دیجی لود

ادامه مطلب

ZIP
روان شناسی ورزش (تاریخچه و پیدایش این رشته): دانلود تحقیق رشته تربیت بدنی
zip
تعداد صفحات: 26
تحقیق و جزوات آموزشی
رشته تربیت بدنی
19000 تومان


تحقیق رشته تربیت بدنی با فرمت WORD و در ۲۶ صفحه با موضوع روان شناسی ورزش (تاریخچه و پیدایش این رشته) نگارش شده است. در ادامه قسمت هایی از این تحقیق ارزشمند آمده است:

مقدمه:

اشاره به موقعيت قابل ملاحظه اي كه ورزش در جوامع كنوني ما بدست آورده امري پيش پاافتاده است. پخش تلويزيوني مسابقات بزرگ، خصوصاً بازي هاي المپيك «جهاني» قوتبال و مسابقات كلاسيك تنيس كه با جلب نظر تماشاچيان بعد جهاني به آن بخشيده و در هر نقطه اي از دنيا قابل مشاهده است، چون در هيچ زمينه ديگري چيزي شبيه آن پيدا نمي شود. نشانه بعد اجتماعي چشمگير پديده ورزش مي باشد. زمين ورزش شايد تنها مركز ثقل انساني به شمار مي رود. همانطوري كه ورزش كردن هم روز به روز در حال توسعه مي باشد.

 رشته روان شناسی ورزش

در كشورهاي خارجي خصوصاً در ممالكي كه علاقه دارند ورزشكان برگزيده اي كه به مسابقات بين المللي مي فرستند در صف اول ورزش بين الملل قرار گيرند خيلي وقت است كه روان شناسی ورزش ريشه گرفته و جا افتاده است.

به اين ترتيب، رشته روان شناسی ورزش جديد به عنوان رشته اي مستقل از علوم علمي شناخته شده است. كنگره هاي جهاني و قاره اي كه متخصصين امر نتايج تحقيقات و مطالعات خود را در آنجا ارائه مي دهند، نه تنها يكي بعد از ديگري تشكيل مي شود بلكه هيأت علمي مخصوص ورزش نيز در حال شكل گيري است.

تاريخچه و پيدايش روان شناسی ورزش

وقتي مؤلفي بخواهد تاريخچه يكي از علوم را دوباره مطرح كند، ممكن است ريشه هاي مطالعه آن علم را در نزد فلاسفه يونان پيدا كند. ولي بايد قبول كرد كه در اين صورت خيلي دير ميتوان به نتيجه رسيد. در واقع لازم است مشخص شود كه محدود كردن ميدان مطالعه اي كه فرضيه هايي در آن باره مطرح شده يا مشاهدات و تجارب سيستماتيكي در آن مورد ساخته و پرداخته شده است، در موضوع و مطلب مورد نظر چه تأثيري مي تواند داشته باشد.

در نظر داشته باشيم كه مي توان ملاحظه كرد كه مطالعات اوليه بعضي رشته هاي روان شناسي با مطالعات روان شناسی ورزش همزما و منطبق است. به اين ترتيب، متخصصين امر درباره تثبيت اساس روان شناسي اجتماعي تجربي در سال ۱۸۹۸ با تحقيقات نورمان تريپلت آمريكايي متفق القول هستند.

گريفيت

گريفيت متولد سال ۱۸۹۳، موفق شده درجه دكتراي خود را در سال ۱۹۲۰ از دانشگاه ايلينويز اخذ كند. وي كه به مطالعه علمي ورزش عشق مي ورزيد، با مطالعه كار مربيان و خصوصاً مربيان فوتبال بسكتبال آمريكايي شروع كرد. وقتي به رياست «آزمايشگاه تحقيقاتي ورزش» كه به خاطر وي ايجاد شده بود منصوب شد مقالات فراواني خصوصاً در «آتلتيك حورنال» نوشت. ولي در عين حال به چاپ و انتشار يادداشت مربوط به تحقيقات خود در مجلات علوم تربيتي و روان شناسي پرداخت.

تأثير عوامل اجتماعي شدن در فعاليت ورزشي

انتخاب نوع فعاليت ورزشي و حتي انتخاب يك رشته ورزشي خاص تحت تأثير عوامل اجتماعي شدن قرار مي گيرد. در بين اين عوامل خانواده نقش مهمي ايفا مي كند. تشكل و منظومه خانوادگي و جو حاكم بر آن عناصر مهمي در رشد و تعادل كودك به شمار مي روند. همين عوامل مراتب علاقمندي كودك را نسبت به ورزش تحت تأثير قرار ميدهد. ولي اين كشش و علاقمندي در درجه اول به نوع ورزشي كه والدين انجام ميدهند بستگي دارد و در واقع به عنوان عامل اصلي تلقي مي شود.

درصد فعاليت هاي ورزشي

هر چند اندازه گيري دقيق فعاليت هاي ورزشي بدليل عدم تعريف دقيق آن كاري بسيار ظريف و حساسي است، ولي جوانب مختلف امر نشان ميدهد كه بعد از ۱۹۸۵- ۱۹۷۵ به وطور محسوسي افزايش يافته است. اين امر معمولاً باتوجه به تعداد فدراسيون هاي مجاز و نتايج نظر خواهي و پرسش همگاني كه به وسيله انستيتوهاي متخصص صورت گرفته، ارزيابي مي شود. در سال ۱۹۷۴، وزارت ورزش تعداد ۷ ميليون و درسال ۱۹۸۰ تعداد ۵/۹ ميليون ورزشكار سرشماري كرده است. اين ارقام نشانگر نوعي ارزيابي بيش از حد تعداد واقعي افرادي باشد كه  در كلوبهاي ورزشي ثبت نام مي كنند و به فعاليت هاي ورزشي مي پردازند زيرا شامل افرادي است كه براي اولين بار در فدراسيون هاي چند ورزشي مانند UNSS  و بار دوم در فدراسيون هاي تك ورزشي سرشماري و ثبت نام كرده اند.

 

 

 

 

 

 

 

 

راهنمای خرید و دانلود فایل

برای پرداخت، از کلیه کارتهای عضو شتاب میتوانید استفاده نمائید.

بعد از پرداخت آنلاین لینک دانلود فعال و نمایش داده میشود ، همچنین یک نسخه از فایل همان لحظه به ایمیل شما ارسال میگردد.

در صورت بروز  هر مشکلی،میتوانید از طریق تماس با ما  پیغام بگذارید و یا در تلگرام با ما در تماس باشید، تا شکایت شما مورد بررسی قرار گیرد.

برای دانلود فابل روی دکمه خرید و دانلود  کلیک نمایید.



برچسب‌ها :
ads

مطالب مرتبط


ديدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 7 =