پایان نامه ، تحقیق و مقاله | دیجی لود

ادامه مطلب

DOC
شناسایی معیار های طراحی مجموعه های فرهنگی تاریخی در بافت تاریخی در ارتباط با بافت جدید : پایان نامه ارشد مهندسی معماری
doc
تعداد صفحات : 90
پایان نامه کارشناسی ارشد
رشته مهندسی معماری
همراه با جداول ، اشکال و نمودار
99000 تومان


معماری یکی از هنرهای بسیار فاخر ایران زمین میباشد که ریشه در فرهنگ و مدنیت هزاران ساله ما دارد . هنری که امروزه با تلفیق علوم مهندسی به یک رشته بسیار جذاب دانشگاهی در کشورمان تبدیل شده و بدلیل همین ریشه فرهنگی از رشته های بسیار پرطرفدار دانشگاهی میباشد. در ادامه به سری جدیدی از پایان نامه های کارشناسی ارشد رشته معماری میپردازیم . پایان نامه حاضر با عنوان ” شناسایی معیار های طراحی مجموعه های فرهنگی تاریخی در بافت تاریخی در ارتباط با بافت جدید   با فرمت قابل ویرایش WORD  به شما دانشجویان و کاربران گرامی معرفی می گردد.

 

چکیده پایان نامه شناسایی معیار های طراحی مجموعه های فرهنگی تاریخی در بافت تاریخی در ارتباط با بافت جدید:

مقدمه

بافت حد فاصل میدان صاحب الامر و رد پای باروی قدیمی شهر تبریز به صورت مکانی بلااستفاده، متروک و فراموش شده تبدیل گشته، مکانی با کاربری های ناسازگار شهری مانند انبار ، کارگاه … ، در صورتی که این قسمت در قلب بافت تاریخی تبریز و در امتداد محور تاریخی- فرهنگی تبریز باید پذیرای بهترین و مجلل ترین کاربری ها باشد، به طوریکه مردم بجای گریز از این محلات و دوری از آنها ، باید به آنها روی بیاورند و دارای کارکردی شایسته جایگاهی که در خاطرات و اذهان تاریخی مردم دارد، باشد.

در این تحقیق سعی شده که با بیان مسئله و پی بردن به این مشکلات، طرحی را برای ایجاد یک مرکز تاریخی- فرهنگی بر اساس پتانسیل های موجود پیشنهاد بدهیم که هم بتواند گسست ایجاد شده بین بافت تاریخی و بافت جدید شهر را حل کند و هم با تعریف پروژه معماری و وارد کردن کاربری های فرهنگی- تاریخی بتواند این بافت را به هویت اصلی خود بازگرداند و آن را به یک فضای سرزنده و دارای رونق تبدیل نماید.

 

بیان مسأله تحقیق

ما انسانها در دنيايي زندگي مي کنيم که اساس و جوهره آن بر تمدن هاي گوناگون بشري  است که طي ادوار مختلف به وجود آمده و پي ريزي شده است . در طول اين دوره ها وسالها اقوام و ملل مختلفي هر کدام تمدني را بنا نهاده که در پيشرفت و تکامل انسان سهم بسزايي داشته و دارند که شاهد اين کلام همانا بشر امروزي است که آخرين ثمره تمدن گذشتگان مي باشد .

 

شناخت هرچه بيشتر تمدنمان و آنچه از گذشته برايمان به ارث رسيده است، باعث حفاظت و پاسداري بهتر آنان شده و اين باور را در ما به وجود مي آورد که آثار باستاني و کهن هر شهر به مثابه هويت تاريخي و فرهنگي آن شهر بوده و آسيب رساندن به آن ، در واقع صدمه زدن به هويت اجتماعي و فرهنگي خودمان مي باشد (عمراني و اسمعيلي سنگري، 1385، ص 12) .

هويت اجتماعي و حافظه جمعي در جايي حفظ مي شود که وقتي فرد درآنجاست، حس کند فضايي که در آن مستقر است که با جاهاي ديگر فرق دارد. اگر شما احساس کنيد در جايي هستيد که در آن تداوم تاريخي وجود ندارد، يکي از ارکان مهم زندگي اجتماعي زير سوال مي رود واحساس عدم تعلق به جامعه و عدم هويت مي کنيد ) خسرو خاور، 1383(.

در جهان امروز ، تلاش براي حفظ هويت يکي از منازعات اصلي ملتها است . هويت کالبدي  به معناي صفات و خصوصياتي است که جسم شهر را از غير متمايز کرده و شباهتش را با خودي آشکار مي کند. اين صفات بايد به گونه اي باشند که جسم شهر ، در عين حفظ تداوم زماني، در حال تحول و تکامل نيز باشد و نهايتا  به پيدايش يک کل منجر شود (مير مقتدايي، 1383).

مهم اين است که هر مکاني در ضمن هرگونه تغييري ، هويت خود را نيز حفظ کند ،  تداوم و دگرگوني بر اين امر دلالت دارد که به رغم همه تغيير ها و دگرگشت ها چيزي پا بر جا و ثابت ميماند. مکان هم ثبات دارد و هم برخوردار از تغيير پذيري است، و اين نکته اي نيست که به آساني دريافتني باشد. ثبات همان روح مکان است و به تعبيري همان ارتباط ويژه آن مکان با فضا، فرم و صورتهاي به کار رفته در آن، و تغيير پذيري و بي ثباتي مکان به دليل نياز به تاويل و باز تاويل مکان به شيوه هاي مختلف و چه بسا متضاد است (نوربرگ شولتز ، 1381، ص 61-60).

 

 معرفی موضوع پایان نامه شناسایی معیار های طراحی

در سالهاي اخير با ورود مدرنيته به ايران و به تبع آن شهر تبريز، توجه به بافت جديد منجر به بي تفاوتي و گاهي بي توجهي به بافت با ارزش کهن شهر تبريز شده است. در دوران پهلوي و نيز اوايل انقلاب اسلامي احداث خيابانهاي جديد در اطراف و محدوده بافت تاریخی شهر منجر به آن شد که شهر قديم ، يکپارچگي و انسجام خود را از دست بدهد، به شکلي که محوطه هاي پوسيده و تخريب شده در آن روز به روز بيشتر مشاهده مي گردد. به اين ترتيب قسمتهايي از بافت تاریخی که در بر دارنده هويت شهر و خاطرات تاريخي – فرهنگي با ارزش مي باشند و در نقشه ذهني مردم شهر از جايگاه ويژه اي برخوردارند، عملا رنگ باخته و به صورت فضاهايي بدون استفاده در آمده اند.

بدين سان شهر کم کم مناظر فرهنگي خود را که آشکارا مبين تاريخ و سنت هاي فرهنگي آن است را از دست مي دهد. بافت تاریخی شهر تبريز نيز از آن مناظر فرهنگي است که در جستجوي زماني از دست رفته و در سخن گفتن با زبان گذشته به آن گونه که به زبان همه مردمان شنيدني است دچار گسيختگي از بافت جديد و پوياي شهر امروزي شده است و به اين ترتيب حيات شهري در قسمتهايي از آن تحليل يافته و يا از بين رفته است .

 

دلایل انتخاب موضوع

در مورد بافت تاریخی تبريز مطالعات مفصلي صورت گرفته است که در اين ميان مطالعات مهندسين مشاور نقش جهان پارس و عرصه  شاخص ترند و در طرح هاي بالا دست پيش بيني شده در طرح تفصيلي شهر تبريز، بافت مرکزي شهر به عنوان منطقه تاريخي- فرهنگي در نظر گرفته شده است و طرح جامع نيز اين منطقه را با توجه به اهداف راهبردي خود به عنوان منطقه تاريخي – فرهنگي تعيين نموده که در آن به بازسازی بافت و پالايش فعاليت هاي مزاحم و آلوده کننده تاکيد شده است.

يکي از عواملي که مي تواند گسست ايجاد شده بين قسمتهاي داراي اقبال عمومي در بافت جديد و قسمتهايي از بافت که حيات خود را بنا به دلايلي که اشاره شد از دست داده اند  را از بين ببرد و موجب پيوند بين اين دو بافت گردد، استفاده از مناظر و پتانسيل هاي بافت تاريخي – فرهنگي شهر مي باشد که يکي از اين موارد و مهمترين آنها  محور تاريخي – فرهنگي تبريز است.

 

 

 

راهنمای خرید و دانلود فایل

برای پرداخت، از کلیه کارتهای عضو شتاب میتوانید استفاده نمائید.

بعد از پرداخت آنلاین لینک دانلود فعال و نمایش داده میشود ، همچنین یک نسخه از فایل همان لحظه به ایمیل شما ارسال میگردد.

در صورت بروز  هر مشکلی،میتوانید از طریق تماس با ما  پیغام بگذارید و یا در تلگرام با ما در تماس باشید، تا مشکل مورد بررسی قرار گیرد. دیجی لود متعهد میشود که هر طور شده فایل خریداری شده ، به دست شما خواهد رسید.

برای دانلود فابل روی دکمه خرید و دانلود  کلیک نمایید.



ads

مطالب مرتبط


ديدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − هشت =