پایان نامه ، تحقیق و مقاله | دیجی لود

ادامه مطلب

DOC
بررسی عوامل مؤثر بر توسعه باغات پسته در تعاونی های کشاورزی شهرستان گرمسار : پایان نامه ارشد ترویج و آموزش کشاورزی
doc
تعداد صفحات : 180
پایان نامه کارشناسی ارشد
رشته کشاورزی - گرایش ترویج و آموزش کشاورزی
همراه با جداول ، اشکال و نمودار
78000 تومان


کشور عزیزمان ایران با توجه به تنوع اقلیم ، آب و هوای مطبوع و اراضی وسیعی که در اختیار دارد در صورت مدیریت در عرصه کشاورزی میتواند یکی از قطب های بلامنازع کشاورزی دنیا باشد و با پرورش دانش آموختگان خبره در گرایش های مختلف رشته کشاورزی میتوان به این مهم نایل آمد.دیجی لود در ادامه به معرفی پایان نامه های کارشناسی ارشد رشته کشاورزی میپردازد. پایان نامه حاضر با عنوان” بررسی عوامل مؤثر بر توسعه باغات پسته در تعاونی های کشاورزی شهرستان گرمسار ” با گرایش ترویج و آموزش کشاورزی و با فرمت Word (قابل ویرایش) تقدیم شما دانشجویان عزیز میگردد.

 

چکیده بررسی عوامل مؤثر بر توسعه باغات پسته در تعاونی های کشاورزی شهرستان گرمسار:

حمایت از تشکل­های تولیدی یکی از رویکردهای مهم و استراتژیک توسعه کشاورزی است تحقیق حاضر با عنوان بررسی عوامل مؤثر بر توسعه باغات پسته در تعاونی­های کشاورزی شهرستان گرمسار بحث میزان تمایل و گرایش کشاورزان عضو تعاونی­های شهرستان گرمسار را به توسعه پسته کاری مورد بررسی قرار می­دهد.این تحقیق از جنبه جمع آوری اطلاعات از نوع تحقیقات پیمایشی است،تحقیق تعداد زیادي متغیر تأثیرگذار در بحث توسعه پسته کاری توسط کشاورزان عضو تعاونی­های تولید را مورد بررسی قرار می دهد به اين لحاظ اين تحقيق از نوع توصیفی – همبستگی نيز مي­باشد.متغیر وابسته این تحقیق توسعه کشت پسته توسط کشاورزان عضو شرکت های تعاونی کشاورزی است جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کشاورزان عضو تعاونی های کشاورزی شهرستان گرمسار می باشد. در این ارتباط 364 نفر از کشاورزان پسته کار شهرستان گرمسار مورد مطالعه قرار گرفتند برای تعیین حجم نمونه از فرمول كوكران استفاده  گردید و روش نمونه گیری  تصادفی است .برای تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده در این تحقیق از دو روش آمار توصیفی و تحلیلی استفاده گردید.

بر اساس دیدگاه کشاورزان عضو تعاونی های کشاورزی توسعه پسته کاری از طریق تعاونی­ها باعث یکپارچه سازی اراضی ، توسعه پسته­کاری از طریق تعاونی­ها باعث افزایش ارتباط و همکاری متقابل اعضاء و بازرسان شرکت می­گردد ، توسعه پسته کاری از طریق تعاونی­ها باعث افزایش مشارکت در امر برنامه ریزی و انجام کارها بصورت جمعی می­گردد و توسعه پسته­کاری از طریق تعاونی­ها باعث افزایش مالکیت مکانیزاسیون می­گردد ،در اولویت های اول تا چهارم قرار گرفتند.

نتیجه بررسی و تجزیه و تحلیل داده نشان می­دهد که بین متغیرهای میزان دریافت تسهیلات بانکی اعضاء تعاونی کشاورزی، میزان دریافت نهاده های کشاورزی توسط اعضاء تعاونی کشاورزی ،میزان شرکت در آموزش­های ترویجی اعضاء تعاونی کشاورزی، میزان ارتباط اعضاء تعاونی کشاورزی با نهادهای ترویجی، میزان ارتباط اعضاء تعاونی کشاورزی با موسسات تحقیقانی، میزان ارتباط اعضاء تعاونی با نهادهای ارائه دهنده خدمات باغی، میزان ارتباط اعضاء تعاونی با شرکت های خصوصی کشاورزی، میزان سابقه عضویت در تعاونی، میزان آگاهی کشاورزان در خصوص پسته کاری میزان مشارکت با نهادهای اجتماعی روستایی، سن اعضاء تعاونی کشاورزی، با متغیر وابسته تحقیق (میزان توسعه کشت پسته توسط کشاورزان شرکت های تعاونی کشاورزی) رابطه معناداری در سطح 99 درصد وجود دارد.نتیجه رگرسیون نشان میدهد که از بین متغیرهای مستقل، متغیرهای عملیات آب و خاک (امور زیر بنایی)، میزان زمین تحت پوشش تعاونی، احداث و لايروبي كانالهاي آبرسانی اصلي‌و فرعي، تسطیح  و یکپارچگی اراضی، برگزاری بازدیدهای علمی و فنی، سابقه عضویت در تعاونی بیشترین تأثیر را در تمایل کشاورزان عضو تعاونی به توسعه کشت پسته دارند.

 

 

اهمیت و ضرورت انجام تحقیق

در تعریفی از  شرکت تعاونی آمده است  شرکتی است مرکب از اشخاص حقیقی و حقوقی که به منظور رفع نیازمندی های مشترک و بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی شرکاء و از طریق خودیاری، کمک متقابل، همکاری آنان و تشویق به پس انداز، موافق اصولی که در قانون مصرع است تشکیل می شود (نامغ، 1377) بخش تعاون کشور به عنوان يکي از حوزه هاي سه گانه اقتصادي که طبق قانون اساسي در کشور فعاليت مي کند، اهرم مناسبي جهت دستيابي به عدالت اجتماعي و برابري مي باشد. از طرفي رشد پايدار در کشوري زمانی محقق مي شود که بخش تعاون در اقتصاد ملي آن سهم بيشتري داشته باشد. با توجه به سياست مهم بخش تعاوني که همانا افزايش سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور به 25 درصد تا پايان برنامه 5 ساله پنجم مي باشد، تعاوني‌هاي توليد روستايي براي مقابله با مشکلات و پيامدهاي ناشي از اجراي اصلاحات ارضي در اوايل دهه1350 به عنوان نظام بهره‌برداري مناسب توسط دولت در برخي روستاهاي کشور تشکيل شد و تاکنون دولت اعتبارات زيادي براي ترويج، توسعه و حمايت آن‌ها هزينه کرده است. اين شرکت‌ها نقش زيادي را در توسعه اقتصادي کشور بازي مي‌کند ولي از زمان تشکيل آن ها تا داراي مشکلات و نقايص فراواني بوده است که مانع از دستيابي آن‌ها به اهداف توسعه شده است. نتایح مطالعه نصرتی (1374) تقویت و توسعه تعاونی های تولید کشاورزی در بخش کشاورزی از نظر اقتصاد ملی، دارای اهمیت است. بنابراین، استفاده از دانش آموختگان و آگاهان اقتصادی، در سطح مدیریت واحدها می تواند موجب بهبود وضعیت آنان گردد.

حفظ مالکیت خانوادگی زمین، رعایت حرمت رأی افراد، حفظ حدود و مرزهای قطعات زمین کشاورزان، هماهنگی و اشتراک مساعی در کارهای اجرایی شرکت توسط کشاورزان، استفاده بهینه از انواع منابع کشاورزی، کمک به یکپارچه سازی و مکانیزاسیون کشاورزی، افزایش اوقات بیکاری اعضاء، ایجاد اشتغال جانبی، ارائه امکانات و وسایل رفاهی مورد نیاز اعضاء از جمله مزایای اقتصادی- اجتماعی تشکیل تعاونی های تولید است .

Moneer and Goudy  (1994) در خصوص شاخص درآمد و نقش تعاونی ها می گویند: افزايش درآمد روستايي خرده‏پا ناشي از نظارت آگاهانه و هدفمند دولت با هدف ايجاد استقلال در كاركرد تعاوني است. انباشت یا تولید سرمایه اثر مستقيمي‏ بر توان رقابت اقتصادي تعاونی های تولید دارد که از طریق تقويت تعاونی هاي موجود و ایجاد ترکیب هایی از آن ها با شرکت های سرمایه گذاری تابعه، تمركز ذخاير مالي واحدهاي توليدي، ممكن مي‏گردد (تورداسن، 1371).

گسترش تعاونی های تولید موجب بهره وری مناسب از عوامل تولید، یکپارچه سازی اراضی، بهبود وضع زندگی کشاورزان، ایجاد امکان عملیات زیربنایی، دسترسی بهینه به مکانیزاسیون، آموزش و کاربرد فنون نوین کشاورزی است. کوبورسی[9] (2006 ) توسعه کارکرد تعاونی ها نیازمند انجام کارهای زیربنایی میان مدت و گاه بلندمدت برای اصلاح باغ‌ها، آموزش و ترویج اصول بهداشتی به باغداران، تأمین تدارکات لازم در نگهداری، حمل‌ونقل، فرآوری و بسته‌بندی است (روابط عمومی وزارت بازرگانی، 1386).

در استان سمنان 13 هزار و 900 هکتار باغ پسته وجود دارد که شش هزار و 710 هکتار آن بارور و بقیه نهال است. میانگین تولید پسته در باغات استان سمنان بیش از پنج تن پسته در هکتار است که از این مقدار یک تن و 800  کیلوگرم پسته خشک بدست می آید (پایگاه اطلاع رسانی غذا و سلامت، 1386).

بانگاهی به مسایل، خلا های تحقیقاتی، مدیریتی و ترویجی پیش روی تولید پسته در شرکت های تعاونی تولید شهرستان گرمسار، انجام این تحقیق می تواند اولویت های اقتصادی، اجتماعی و فنی پیش روی این تعاونی را مشخص سازد. اهمیت این تحقیق در این است که با انجام آن موضوع تحقیق از ابعاد نظری و عملی مورد تحلیل و تبیین قرار می گیرد و کنار آن راهکار ها و راه حل های ارایه شده از سوی کشاورزان و اعضای تعاونی های تولید در منطقه مورد مطالعه شناسایی و اولویت بندی قرار می گیرد اهمیت تحقیق همچنین می تواند در جلوگیری در روش های آزمون و خطا در حوزه مدیریت و آموزش و ترویج  تولید پسته در شرکت های تعاونی مطرح باشد .

 

اهداف تحقیق

هدف کلی این تحقیق بررسی عوامل مؤثر بر توسعه باغات پسته در تعاونی های کشاورزی شهرستان گرمسار است و ایجاد بستری مناسب در جهت پذیرش و توسعه باغات پسته در شهرستان گرمسار و برای دستیابی به این هدف، بررسی و مطالعه اهداف اختصاصی زیر مد نظر می باشد.

  • بررسی مبانی نظری و پیشینه موضوع تحقیق
  • شناسایی و اولویت بندی عوامل و مسایل و مشکلات  حوزه تعاونی های کشاورزی شهرستان گرمسار
  • بررسی عوامل اقتصادی مؤثر بر توسعه باغات پسته در تعاونی های کشاورزی شهرستان گرمسار
  • بررسی عوامل فنی مؤثر بر توسعه باغات پسته در تعاونی های کشاورزی شهرستان گرمسار
  • بررسی عوامل اجتماعی مؤثر بر توسعه باغات پسته در تعاونی های کشاورزی شهرستان گرمسار
  • بررسی موانع و چالش توسعه کشت باغات پسته در تعاونی های کشاورزی شهرستان گرمسار
  • بررسی عوامل آموزشی-ترویجی موثر بر توسعه باغات پسته در تعاونی های کشاورزی شهرستان گرمسار
  • بررسي ويژگي هاي زمینه ای كشاورزان و رابطه آن با توسعه باغات پسته در تعاونی های کشاورزی شهرستان گرمسار.

 

 سؤال های تحقیق

1-  عوامل فنی مؤثر بر توسعه باغات پسته در تعاونی های کشاورزی شهرستان گرمسار چیست؟

2- عوامل اقتصادی مؤثر بر توسعه باغات پسته در شرکت­های تعاونی کشاورزی شهرستان گرمسار چیست؟

3- عوامل اجتماعی مؤثر بر توسعه باغات پسته در شرکت­های تعاونی کشاورزی شهرستان گرمسار چیست؟

4- عوامل آموزشی-  ترویجی مؤثر بر توسعه باغات پسته در شرکت­های کشاورزی شهرستان گرمسار چیست؟

5-اولویت عوامل مؤثر بر توسعه باغات پسته توسط تعاونی­های کشاورزی گرمسار چیست؟

 

فهرست مطالب

فصل اول : کلیات تحقیق

1-مقدمه  10

1-1-بیان مسأله  11

1-2-اهمیت و ضرورت  انجام تحقیق 14

1-3-اهداف تحقیق 16

1-4-سؤال­های تحقیق 16

1-5-واژگان تحقیق 17

1-5-1-تعاونی تولید کشاورزی 17

1-5-2-تعاونی کشاورزی 17

1-5-3- فناوری پسته  17

1-6- محدوده های تحقیق 17

1-7-محدودیت های تحقیق  18

فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه پژوهشی تحقیق

2-مقدمه  20

الف) تعاون 21

2-1-تعاون 21

2-2-تاریخچه تعاونی 22

2-3-تعاوني­هاي سنتي در ايران  22

2-4-تاريخچه تعاوني در ايران  23

2-5-سازمان مركزي تعاون روستايي (تشكيل شركت هاي تعاوني روستایي 27

2-6-وظایف تعاونی ها  34

2-6-1-وظایف فنی 34

2-6-2-وظایف اقتصادی 34

2-6-3-وظایف اجتماعی 34

2-7-مزیت تعاونی  3

2-8-نقش تعاون در توسعه فرهنگي 38

2-9-ابعاد فرهنگي تعاونی­ها  38

2-10-نقش تعاون در توسعه اقتصادي جوامع  39

2-11-آشنایی با نظام های بهره برداری کشاورزی و تأکید بر شرکت­های تعاونی تولید روستایی 43

2-12-نظام بهره برداری شرکت های تعاونی تولید روستایی 44

2-13-تاریخچه شرکت های تعاونی های تولید روستایی 44

2-14-اهداف شرکت­های تعاونی تولید  45

2-15-رسالت شرکت­های تعاونی تولید 45

2-16-سازمان کار شرکت­های تعاونی تولید روستایی 46

2-17- نقش تعاونیها در مشارکت 47

2-18-ضرورت توسعه تعاونی های تولید در توسعه بخش کشاورزی   47

2-19-اثرات تشکیل شرکت­های تعاونی تولید روستایی 48

2-20-تعاونی­ها به عنوان پیشگامان خصوصی سازی 49

2-21-مفهوم و اصول تعاون 50

ب) ترویج تعاون  52

2-22-ترویج تعاون 52

2-23- اهداف خاص یا جزئی 58

2-24- روش آموزش (شیوه آموزش تعاون)… 61

2-25- راهكارها و رويكردهاي ويژه در توسعه و تقويت ترويج تعاون  62

2-26-توسعه پايدار و ترويج تعاون 66

ج) الگوهای پذیرش و توسعه روش های تعاون  71

2-27- مدل پذيرش و توسعه  فناوري 71

2-28-مدل رفتار منطقي 82

2-29-مدل رفتار برنامه ريزي شده 83

2-30-مدل رفتاری برنامه ریزی شده تجزیه شده 87

2-31-مدل تركيب شده 89

2-32-مدل انتشار نوآوري 89

2-33-تئوری کنش موجه 92

2-34-مفهوم نوآوري 94

2-35-ويژگي هاي نوآوري 96

2-36-عوامل مؤثر در پذيرش نوآوري ها 98

2-37-ويژگي هاي فردي مؤثر در پذيرش نوآوري ها 99

2-38-ويژگي­هاي اجتماعي – فرهنگي 101

د) اهمیت و وضعیت پسته کاری   103

2-39-اهمیت پسته و پسته کاری   103

2-40-سطح زیر کشت پسته  105

2-41-تولید پسته در ایران و جهان  106

2-42-عملکرد پسته  108

2-43-پیشینه تحقیق 109

2-44-چارچوب نظری و مدل پیشنهادی تحقیق  123

فصل سوم: روش تحقیق

3-مقدمه 128

3-1-روش و نوع تحقیق 128

3-2- متغیرهای تحقیق 128

3-3-فرضیه های تحقیق 129

3-4-جامعه آماری و حجم نمونه تحقیق  130

3-5-ابزار تحقیق  130

3-6-روش های تجزیه و تحلیل اطلاعات 131

3-7-روایی و پایایی ابزار اندازه گیری 131

 

فصل چهارم: نتایج تحقیق

4-مقدمه 134

4-1-سن 134

4-2-سطح تحصیلات 135

4-3-رشته تحصیلی  135

4-4-میزان زمین زراعی آبی 137

4-5-سابقه کار کشاورزی 137

4-6-سابقه عضویت در تعاونی 138

4-7-میزان زمین زراعی تحت پوشش تعاونی 139

4-8-تعداد قطعات زمین 139

4-9-درآمد سالیانه از محل کار کشاورزی 140

4-10-عضویت در تشکل ها و شرکت ها 141

4-11-نظام بهره برداری  142

4-12-دفعات شرکت در دوره های آموزشی 142

4-13-مالکیت ادوات و ماشین های کشاورزی 143

4-14-اولویت بندی متغیرهای آموزشی – ترویجی  144

4-15-اولویت بندی میزان فعالیت  146

4-16-منابع اطلاعاتی در پسته کاری 147

4-17-اولویت بندی متغیرهای منابع اطلاعاتی  149

4-18-اولویت بندی راهکارهای توسعه پسته کاری   149

4-19-میزان علاقه مندی به توسعه پسته  151

4-20-میزان بهره مندی از فعالیت های ترویج در توسعه کشت پسته 151

4-21-رگرسیون چندمتغیره  155

4-22- رگرسيون چندگانه   155

 

   

فصل پنجم: خلاصه، نتایج و پیشنهادات

5-1-خلاصه  159

5-2-نتایج  160

5-3-پیشنهادات 165

 

فهرست جداول

جدول 2-1. سرمايه گذاري در بخش تعاوني طي سال­هاي برنامه چهارم 41

جدول 2-2. مدل پذيرش فناوري 73

جدول 2-3. عوامل مؤثر بر پذيرش آي سي تي 81

جدول 2-4 . برساخته‌هاي اصلي TPB 86

جدول 2-5. جدول تئوري اشاعه نوآوريها IDT 91

جدول2-6 . سطح زیر کشت پسته در جهان ایران و نه کشور عمده تولیدکننده  106

در سال های 2009-2000

جدول 2-7. میزان تولید پسته در جهان و ده کشور عمده تولیدکننده آن 107

طی سالهای 2009-2000

جدول 2-8. بررسی میزان تولید پسته در ایران و جهان طی سالهای 2009 – 2000 108

جدول 2-9. عملکرد پسته در جهان و کشورهای عمده تولیدکننده در سال 2009-2000…………. 109

جدول (4-1) .  توزیع فراوانی سن افراد مورد مطالعه  134

جدول (4-2). توزیع فراوانی سطح تحصیلات افراد مورد مطالعه  135

جدول (4-3). توزیع فراوانی رشته تحصیلی افراد مورد مطالعه  136

جدول (4-4).  توزیع فراوانی میزان زمین آبی افراد مورد مطالعه  137

جدول (4-5).  توزیع فراوانی سابقه کار کشاورزی افراد مورد مطالعه 138

جدول (4-6).  توزیع فراوانی سابقه عضویت در تعاونی افراد مورد مطالعه 138

جدول (4-7).  توزیع فراوانی میزان زمین زراعی افراد مورد مطالعه 139

جدول (4-8).  توزیع فراوانی تعداد قطعات زمین افراد مورد مطالعه  140

جدول (4-9).  توزیع فراوانی درآمد سالیانه از محل کار کشاورزی افراد مورد مطالعه ………….. 140

جدول (4-10).  توزیع فراوانی عضویت در تشکل ها و شرکت ها افراد مورد مطالعه……… 141

جدول (4-11).  توزیع فراوانی نوع نظام بهره برداری افراد مورد مطالعه………. 142

جدول (4-12).  توزیع فراوانی دفعات شرکت در دوره های آموزشی افراد مورد مطالعه …………….. 143

جدول (4-13).  توزیع فراوانی مالکیت ادوات و ماشین های کشاورزی افراد مورد مطالعه ………… 144

جدول (4-14).  رتبه بندی متغیرهای آموزشی – ترویجی با استفاده از شاخص ضریب تغییرات (C.V)…… 145

جدول (4-15).  رتبه بندی فعالیت با استفاده از شاخص ضریب تغییرات (C.V)………….. 146

جدول (4-16). منابع اطلاعاتی در خصوص پسته کاری در افراد مورد مطالعه……….. 148

جدول (4-17).  رتبه بندی متغیرهای منابع اطلاعاتی با استفاده از شاخص ضریب تغییرات (C.V)……….. 149

جدول (4-18).  رتبه بندی متغیرهای نگرشی با استفاده از شاخص ضریب تغییرات (C.V)…… 150

جدول (4-19). توزیع فراوانی میزان علاقه مندی به توسعه پسته  151

جدول (4-20). توزیع فراوانی میزان بهره مندی از فعالیت های ترویج در توسعه کشت پسته…….. 152

جدول (4-21) .  همبستگی متغیرها با استفاده از ضرایب همبستگی 153

جدول (4-22) . آزمون فریدمن برای بررسی وجود تفاوت بین گویه نگرش کشاورزان 154

جدول (4-23) . خلاصه مدل رگرسیونی  157

جدول (4-24) رگرسيون گام به گام به منظور تحلیل متغیرهای تأثیرگذار بر متغیر وابسته ………. 157

 

فهرست نمودارها

نمودار 1 . فرایند فعالیت های آموزشی و ترویجی 57

نمودار 2. الگوی یک تعاونی پویا 67

نمودار 3. مدل پذیرش فناوری (Cho, 2004)………………… 72

نمودار 4.  الگوي اصلي پذيرش فناوري (ديويس، 1989)………………. 74

نمودار 5. الگوی پذیرش فناوری (Lu et al 2009  )…………………. 75

نمودار 6 . تئوری رفتار منطقی (Hung, Ku, Chang, 2003)…………………… 83

نمودار 7 . الگوی تئوری رفتار برنامه ریزی شده (Donnelley, 2004)………….. 84

نمودار 8 . تئوری رفتار برنامه ریزی شده (Fishbein, Ajzen, 1975)………….. 85

نمودار 9 . الگوی تئوری رفتار 87

نمودار 10 . تئوری رفتار برنامه ریزی شده تجزیه شده(1995( Taylor & Todd,………………….. 88

نمودار 11 . مدل ترکیب شده (Nysveen, Pedersen, Thorbjornsen, 2005)……………… 89

نمودار 12 . مدل انتشار نوآوری (Rogers, 1983)………………. 90

نمودار13 . الگوی تئوری نفوذ نوآوری 91

نمودار 14. تئوری کنش موجه    93

نمودار 15 . مدل پیشنهادی تحقیق  126

 

 

 

 

راهنمای خرید و دانلود فایل

برای پرداخت، از کلیه کارتهای عضو شتاب میتوانید استفاده نمائید.

بعد از پرداخت آنلاین لینک دانلود فعال و نمایش داده میشود ، همچنین یک نسخه از فایل همان لحظه به ایمیل شما ارسال میگردد.

در صورت بروز  هر مشکلی،میتوانید از طریق تماس با ما  پیغام بگذارید و یا در تلگرام با ما در تماس باشید، تا شکایت شما مورد بررسی قرار گیرد.

برای دانلود فابل روی دکمه خرید و دانلود  کلیک نمایید.



ads

مطالب مرتبط


ديدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 2 =