پایان نامه ، تحقیق و مقاله | دیجی لود

ادامه مطلب

DOC
ارائه مدلی مناسب جهت بازاریابی گردشگری شیراز با توجه به مدل p7 : پایان نامه ارشد بازرگانی گرایش بازاریابی
doc
تعداد صفحات : 120
پایان نامه کارشناسی ارشد
رشته مدیریت بازرگانی - گرایش بازاریابی
همراه با جداول ، اشکال و نمودار
99000 تومان


پایان نامه ای که به شما همراهان صمیمی فروشگاه دیجی لود معرفی میگردد از سری پایان نامه های جدید رشته مدیریت بازرگانی  و با عنوان ارائه مدلی مناسب جهت بازاریابی گردشگری شیراز با توجه به مدل p7  در 120 صفحه با فرمت Word (قابل ویرایش) در مقطع کارشناسی ارشد تهیه و نگارش شده است. امیدواریم مورد توجه کاربران سایت و دانشجویان عزیز مقاطع تحصیلات تکمیلی رشته های جذاب مدیریت قرار گیرد.

 

چکیده پایان نامه ارائه مدلی مناسب جهت بازاریابی گردشگری شیراز با توجه به مدل p7

این پژوهش با هدف شناسايي عوامل موثر بر بازاريابي گردشگري در شهر شیراز در سال 1393 صورت گرفت. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گرداوری داده ها توصیفی پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران و کارشناسان درگیر در مسئله بازاریابی گردشگری بود که از این میان با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی­ طبقه ­ای نسبی 150 نفر به ­عنوان حجم ­نمونه درنظر گرفته شد. روش جمع ­آوري  داده ها بر اساس پرسش­نامه محقق ساخته 40 سوالی انجام گرفت. پایایی پرسش­نامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ و ضریب پایایی ترکیبی محاسبه شد که مقدار آن در هر دو روش برای همه متغیرها بالای 7/0 به­دست آمد. همین­طور از روايي سازه و محتوا به ­منظور آزمون روايي پرسش­نامه استفاده شد، که در روایی محتوا پرسش­نامه به تأیید متخصصین مربوطه رسید و در روایی سازه یافته ها دال بر روا بودن پرسشنامه بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات به­ دست آمده از اجرای پرسش­نامه ­ها از طریق نرم­افزار SPSS و Smart Pls2 در دو بخش توصیفی  و استنباطی (مدل­سازی معادلات ساختاری)، انجام پذیرفت.

نتایج تحقيق نشان داد كه عوامل هفت گانه مدل 7p (محصول، قیمت، تبلیغات، مکان، افراد، فرآيند فروش محصول و یا ارائه خدمت و شواهد و امکانات فیزیکی بود) تأثیر معناداری بر بازاریابی گردشگری در شهر شیراز داشت.

واژه ­هاي كليدي: بازاریابی گردشگری ، محصول، قیمت، تبلیغات، امکانات فیزیکی.

 

اهمیت و ضرورت پژوهش

اهمیت و ضرورت انجام پژوهش در حوزه صنعت گردشگری از آنجا برجسته می‌شود که توجه داشته باشیم این صنعت به عنوان يكي از پيشروترين صنايع جهان و به عنوان یک نیروی محرکه قوي در زمینه‌های اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي، توانايي شكل دهي و دگرگوني ارگان‌های متعددی را داراست (لا و ژیانگ، 2013)؛ از اين رو میزان نیاز به تحقیق درباره بازاريابي گردشگری بیش از پیش مطرح می‌گردد. از آنجایی که بازاريابي پديده­اي جهان شمول بوده و براي جوامع در حال توسعه داراي اهميت ويژه اي مي باشد، رويكردی زيربنايي برای توسعه این صنعت باید اتخاذ گردد. در این راستا، شناسایی و تبیین عوامل موثر بر بازاریابی گردشگری می‌تواند کمک شایانی به توسعه این رویکرد نماید.

محققین بر اهمیت شناسایی عوامل بازاریابی در صنعت گردشگری شامل کالاها / خدمات، قیمت / هزینه، مکان / محل، ترویج / پیشبرد، ارتباط و مشارکت، مجموعه مسافرتی (امکانات)، برنامه ریزی و فرآیند، کارکنان و مصرف کنندگان / بازدید کنندگان، برای توسعه این صنعت و بهره برداری بهینه از آن در راستای ارتقای وضعیت اقتصادی کشورها اذعان دارند (کوک و بوز، 2014). لازم به ذکر است که برخی از این عوامل بازاریابی گردشگری مرتبط با بازار رقابتی و تقاضای مصرف کننده، و برخی دیگر مبتنی بر ایجاد محیطی مطلوب برای مشتریان و کارکنان خدمات گردشگری می‌باشند. از این رو نياز به بررسی این موضوع جهت شناسایی و دسته بندی آنها ضروری جلوه می‌نماید.

علاوه بر این، در مورد فواید عملی تحقیق در خصوص صنعت گردشگری، تحقیقات نشان داده که مطالعه انگیزه‌های گردشگران خارجی و بررسی عوامل موثر در جذب آنان، دیدی را برای مسئولان و مدیران این صنعت فراهم می‌آورد تا بتوانند محصولات/خدمات خود را بهتر و هدفمندتر برنامه‌ریزی نموده و در جهت کسب درآمد بیشتر از این صنعت توسعه دهند (چن و همکاران، 2013).

درست است که از لحاظ موضوعی، یعنی بازاریابی گردشگری، تاکنون تحقیقاتی چند انجام شده است، اما مسئله­ای که به ندرت در پژوهش‌های این حوزه به خصوص در داخل مورد بررسی قرار گرفته، ارائه مدلی برای شناسایی و تبیین عوامل موثر بر این صنعت است. به خصوص اینکه در این تحقیق سعی خواهد شد تا این عوامل از دیدگاه ها و زوایای گوناگون مورد مطالعه قرار گرفته تا چارچوبِ نهاییِ ارائه شده، قابل تعمیم به شهرهای مختلف کشور باشد و مختص شرایط و اقلیم خاص شیراز نباشد.

علاوه بر این، جدید بودن این موضوع (یعنی ارائه مدل برای شناسایی عوامل موثر بر بازاریابی گردشگری) در داخل کشور، واضح است. گو اینکه این موضوع در خارج از کشور به دلیل سهم ویژه­ی بازاریابی در سبد درآمد داخلی، به تعدد کار شده اما در داخل کشور به دلیل مشکلات متعدد در توسعه این صنعت، کسی روی آن به پژوهش نپرداخته است؛ به خصوص در مورد شهر شیراز که پتانسیل جذب تعداد زیاد گردشگر داخلی و خارجی را داراست، انجام تحقیقاتی با این مضامین همیشه جنبه نوآوری داشته و از دید محققین و مسئولین ضیربط مورد توجه قرار می‌گیرد.

علاوه بر موارد مذکور، اهمیت بررسی بازاریابی گردشگری در جامعه این تحقیق یعنی شهرستان شیراز نیز بسیار مهم است. در حقیقت، ممکن است این موضوع در داخل کشور هم کار شده اما در جامعه پژوهش حاضر، مورد سهل انگاری محققین واقع شده است.

توجه به ویژگی‌های خاص و برجسته شیراز، اهمیت تحقیق در این جامعه را بیش از پیش مطرح می‌کند. شیراز شهری با وسعت 340 کیلومتر مربع، با این که سومین شهر ایران از نظر گستردگی ارضی و ششمین شهر از نظر جمعیت یک و نیم میلیون نفری است، اما مقام نخست را از منظر گردشگری به خود اختصاص داده و از میان دیگر شهرهای کشور، پر جاذبه‌ترین نقطه ایران چه از سوی گردشگران داخلی و چه خارجی است. کلان شهری که از نگاه بسیاری نه قطب صنعتی می‌تواند باشد و نه تجاری؛ می‌تواند نقطه آغاز جذب توریست‌های بیشتر خارجی باشد و همه نگاه‌ها را از دورترین نقاط دنیا به سمت و سوی داشته‌های تاریخی خود جلب ‌کند.

لازم به ذکر است با توجه این که عوامل موثر بر ارتقا بازاريابي گردشگري در شيراز کمتر مورد پژوهش و بررسی قرار گرفته است، تحقیق حاضر با ارائه چار چوبی نظری و همچنین مدلی انطباق یافته با آمیخته بازاریابی گردشگری در منطقه شهری و مطالعه موردی شهر شیراز راه را برای پژو هش‌هایی از این دست هموار می‌کند. بررسي و مطالعه عوامل موثر به شكل موردي و مشخص براي منطقه هدف گردشگري (شيراز) مي­تواند به عنوان يك الگوي معين، ملموس و كاربردي، قابل تعمميم به ساير مناطق مشابه در كشور باشد و نيز مي­تواند مبناي واقعي و عملي جهت تصميم گيري و برنامه ريزي منطقه اي و ملي فراهم آورد و پژوهش حاضر از اين نظر مهم و ضروری محسوب مي شود.

نتایج نظری و عملی پژوهش حاضر می‌تواند در طراحی و ایجاد برنامه­ ای مدون برای ارتقای وضعیت بازاریابی گردشگری مفید بوده و فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی کارآمدتری را در راستای ارتقای این صنعت، ارائه دهد. شناسایی عوامل موثر بر بازاریابی گردشگری به خصوص در شهری مانند شیراز، اطلاعات مفید و کاربردی‌ای را در اختیار مسئولان و مدیران از یک سو و محققین و اندیشمندان این حوزه از سوی دیگر قرار خواهد داد.

در نهایت باید متذکر شد که برنامه ريزي و مديريت بازاریابی گردشگری از طريق شناسايي عوامل موثر برآن موجب فراهم آمدن يك چارچوب مناسب براي جذب و جلب گردشگر و كسب درآمد در مقياس محلي، ملي، منطقه اي و جهاني مي شود. چنانچه عوامل موثر مورد نظر، به درستي شناسايي و دسته بندي شوند مي توانند آثار بسيار مثبتي در زمينه فرهنگي، اجتماعي و به ويژه اقتصادي داشته باشد. بدين منظور، پژوهش حاضر سعي داشته که با بررسي و طبقه بندي عوامل موثر بر ارتقا بازاريابي گردشگري در شهر شیراز، راهكار هايي را براي بهبود صنعت گردشگري و افزايش درآمد حاصل از آن ارائه نمايد.

 

فهرست مطالب پایان نامه ارائه مدلی مناسب جهت بازاریابی گردشگری شیراز

چکیده     1

فصل اول: کلیات پژوهش

1-1- مقدمه  12

1-2- بیان مسأله  12

1-3- اهمیت و ضرورت پژوهش   14

1-4- اهداف پژوهش   17

1-5- سوال‌های پژوهش   18

1-6- فرضیه‌های پژوهش   18

1-7- تعاریف نظری و عملیاتی متغیرهای پژوهش   19

1-7-1- تعاریف نظری   19

1-7-2- تعاریف عملیاتی  21

 

فصل دوم: مروری بر ادبیات پژوهش

2-1- مقدمه  23

2-2- بازاریابی  23

2-2-1- تعریف بازار  23

2-2-2- تعریف بازاریابی  23

2-3- گردشگری   24

2-4- بازاریابی گردشگری   31

2-5- عوامل موثر بر گردشگری و بازاریابی گردشگری   41

2-6- تنگناهای صنعت گردشگری در ایران (موانع، فرصت‌ها، ضعف‌ها) 42

2-7- پیشینه پژوهش   44

2-7-1- مطالعات خارجی  45

2-7-2- مطالعات داخلی  48

 

 

فصل سوم: روش شناسی پژوهش

3-1- مقدمه  53

3-2- فرآيند پژوهش   53

3-3- روش تحقيق  54

3-4- جامعه آماري   55

3-5- روش گردآوري داده‌ها (اطلاعات) 55

3-6- روش تجزيه و تحليل داده‌ها(اطلاعات) 61

 

فصل چهارم: تجزيه و تحليل داده ها

4-1- مقدمه  63

4-2- آمار توصیفی  63

4-2-1- تجزیه و تحلیل داده‌های جمعیت شناختی  63

4-2-2- آمار توصیفی از ابعاد پرسشنامه  66

4-2-3- نرمال بودن توزیع داده‌ها 71

4-2-3-1- چولگی و کشیدگی  71

4-2-3-2- آزمون کولموگروف- اسمیرنف (K-S) 73

4-3- آمار استنباطی  74

4-3-1- آزمون تی تک نمونه ای برای مقایسه میانگین نظری و تجربی  74

4-3-2- اولویت بندی عوامل موثر بر بازاریابی گردشگری   75

4-3-3- تحلیل داده ها با روش مدل سازی معادلات ساختاری   77

4-3-4- آزمون رگرسیون برای بررسی فرضیه‌های تحقیق  80

4-4- جمع بندی: 82

 

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری

5-1- مقدمه  84

5-2- تفسیر یافته‌های پژوهش   84

5-3- محدودیت‌های پژوهش   89

5-3-1- محدودیت‌های خارج از اختیار پژوهش   89

5-3-2- محدودیتهای در اختیار پژوهشگر  90

5-4- پیشنهادهای برگرفته از یافته‌های پژوهش   90

5-5- پیشنهاد‌های برای پژوهش‌های بعدی   91

ضمایم 92

ضمیمه ۱: پرسشنامه تحقیق  92

ضمیمه 2: خروجی‌های نرم افزار‌های تحلیل آماری در تحقیق  96

منابع  108

 

فهرست جداول

جدول 2-1: مولفه‌های آمیخته بازاریابی از دیدگاه نویسندگان مختلف (قدیریمعصوم و همکاران، 1392) 34

جدول 3-1. دو مفهوم اصلی تحقیق به همراه تعداد سوالات و ابعاد هر یک از آنها 57

جدول 3-2: بررسی روایی همگرا 59

جدول 3-3. بررسی روایی واگرا 59

جدول 3-4: بررسی پایایی  60

جدول 4-1. آمار توصیفی ابعاد پرسشنامه  66

جدول 4-2. چولگی و کشیدگی ابعاد 72

جدول 4-3. نتایج آزمون K-S برای ابعاد تحقیق  73

جدول 4-5: نتایج آزمون تی تک نمونه ای ابعاد موثر بر بازاریابی گردشگری   75

جدول 4-6) اولویت ابعاد موثر بر بازاریابی گردشگری   76

جدول 4-7: نتایج آزمون فریدمن در مورد ابعاد موثر بر بازاریابی گردشگری   76

جدول 4-8.  نتایج آزمون رگرسیون  81

 

 

فهرست تصاویر

شکل 2-1: الگوی تعاملی صنعت توریسم (سیدعلیپور و اقبالی، 1390) 27

شکل 2-2: سه عنصر اساسی در صنعت گردشگری (ساعی و همکاران، 1389) 28

شکل 2-3: الگوهای رفتاری گردشگران در سه مرحله (یاری، 1390) 29

شکل 3-1: مدل مفهومی تحقیق  51

شکل 4-1: اجرای مدل در حالت معناداری   79

شکل 4-2: اجرای مدل در حالت معناداری   80

 

 

فهرست نمودار

نمودار 4-1: تفکیک پاسخ دهندگان بر اساس جنسیت   64

نمودار 4-2: تفکیک پاسخ دهندگان بر اساس سن  64

نمودار 4-3: تفکیک پاسخ دهندگان بر اساس میزان تحصیلات   65

نمودار 4-4: تفکیک پاسخ دهندگان بر اساس سابقه خدمت   65

نمودار 4-5: تفکیک پاسخ دهندگان بر اساس رشته تحصیلی  66

نمودار 4-6: توزیع مربوط به بعد محصول / خدمت   67

نمودار 4-7: توزیع مربوط به بعد قیمت   68

نمودار 4-8: توزیع مربوط به بعد تبلیغات   68

نمودار 4-9: توزیع مربوط به بعد مکان  69

نمودار 4-10: توزیع مربوط به بعد افراد 69

نمودار 4-10: توزیع مربوط به بعد فروش   70

نمودار 4-10: توزیع مربوط به بعد شواهد و امکانات فیزیکی  70

 

 

 

راهنمای خرید و دانلود فایل

برای پرداخت، از کلیه کارتهای عضو شتاب میتوانید استفاده نمائید.

بعد از پرداخت آنلاین لینک دانلود فعال و نمایش داده میشود ، همچنین یک نسخه از فایل همان لحظه به ایمیل شما ارسال میگردد.

در صورت بروز  هر مشکلی،میتوانید از طریق تماس با ما  پیغام بگذارید و یا در تلگرام با ما در تماس باشید، تا شکایت شما مورد بررسی قرار گیرد.

برای دانلود فایل روی دکمه خرید و دانلود  کلیک نمایید



برچسب‌ها :
ads

مطالب مرتبط


ديدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + 7 =