پایان نامه ، تحقیق و مقاله | دیجی لود

ادامه مطلب

DOC
بررسی تاثیر مدیریت سرمایه فکری بر عملکرد مالی سرپرستی بانک ها و بیمه های استان گیلان : ارشد مدیریت بازرگانی گرایش مالی
doc
تعداد صفحات : 167
پایان نامه کارشناسی ارشد
رشته مدیریت بازرگانی -گرایش مالی
همراه با جداول ، اشکال و نمودار
99000 تومان


پایان نامه ای که به شما همراهان صمیمی فروشگاه دیجی لود معرفی میگردد از سری پایان نامه های جدید رشته مدیریت بازرگانی و با عنوان بررسی تاثیر مدیریت سرمایه فکری بر عملکرد مالی سرپرستی بانک ها و بیمه های استان گیلان در   167 صفحه با فرمت Word (قابل ویرایش) در مقطع کارشناسی ارشد تهیه و نگارش شده است. امیدواریم مورد توجه کاربران سایت و دانشجویان عزیز مقاطع تحصیلات تکمیلی رشته های جذاب مدیریت قرار گیرد.

 

چکیده پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت سرمایه فکری بر عملکرد مالی سرپرستی بانک ها و بیمه های استان گیلان :

هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر مدیریت سرمایه فکری بر عملکرد مالی سرپرستی بانک ها وبیمه های استان گیلان است. طرح تحقیق توصیفی – همبستگی و جامعه آماری تحقیق ، بانک ها و بیمه های استان گیلان است که بر اساس آمار جمع آوري شده تعداد 29 بانک و 18 بیمه ( 47 سازمان) در سطح استان فعالیت دارند و نمونه گیری در بین تمام سرپرستی های  بانک ها و بیمه های استان گیلان انجام شد.  جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه  استاندارد (1998)  bontis و به صورت میدانی مورد استفاده واقع گردید. برای تحلیل داده ها از تکنیک های آماری رگرسیون با نرم افزارSPSS.19 برای آزمون فرضیه های تحقیق  استفاده شد.

بررسی فرضیه های تحقیق نشان می دهد که  متغیر سرمایه انسانی بیشترین تاثیر را بر مدیریت سرمایه های فکری دارد .همچنین تاثیر مدیریت سرمایه فکری  و ابعاد آن بر عملکرد مالی سرپرستی بانک ها وبیمه های استان گیلان مثبت و معنادار می باشد ، نتایج آزمون فرضیه ها با توجه به متغیرهای تعدیلگر اندازه و سابقه فعالیت نشان می دهند که متغیر تعدیلگر سابقه فعالیت های مختلف رابطه بین مدیریت سرمایه فکری بر عملکرد مالی سرپرستی بانک ها و بیمه ها را در استان گیلان تعدیل می نماید ولی این فرضیه ها در مورد متغیر تعدیلگر اندازه های مختلف مورد تایید نمی باشند .

 واژگان کلیدی : سرمایه فکری،  سرمایه انسانی،  سرمایه ساختاری،  سرمایه ارتباطی،  عملکرد مالی

 

اهمیت و ضرورت تحقیق

انديشمندان و صاحب نظران براي توصيف عصركنوني اصطلاحات گوناگوني مانند عصر فراصنعتي،عصر اطلاعات، موج سوم يا جامعه دانشي را به كار برده اند. قرن بیست و یک ، قرن دانشي محوري است­.در عصري كه اطلاعات و دانش اهميت چنداني پيدا كرده است سرمايه­فكري به عنوان يك عامل توليد ثروت در مقايسه با ساير ­دارايي­هاي مشهود و فيزيكي،­ارجحيت­ بيشتري پيدا مي­كند­( ­سیدنقوی و همکاران­،­1391­،­ص­54 )­.
دارايي هاي فكري و به خصوص سرمايه هاي انساني جزو مهم ترين دارايي هاي سازماني محسوب مي شوند و موفقيت بالقوه سازمان ها ريشه در قابليت هاي فكري آنها دارد(Abeysekera,2006) . اگرچه اهمیت سرمایه فکري با توجه به بازار رقابتی امروز، همواره در حال افزایش است اما اکثر سازمان ها ، با مشکلات زیادي به دلیل نادیده گرفتن اثر سرمایه فکری شان رو به رو می شوند؛ چرا که وجود سرمایه فکري به دلیل ماهیت و ویژگی هاي آن در این شرکت ها پنهان مانده است.,2011) .( Maditinos et al

از دیگرخصوصیت بارز عصر حاضر، عملکرد و ایجاد ارزش بر پایه دارایی هاي نامشهود است. این در حالی است که ثروت در گذشته از منابع فیزیکی و مالی یک شرکت بدست می آمد و صاحبان سرمایه، همواره سعی در بهبود اوضاع اقتصادي خود از طریق بهبود و افزایش دارایی جاري و دارایی ثابت داشتند. با پیدایش
دارایی هاي نامشهود و تأکید هرچه بیشتر بر ایجاد ارزش از طریق آن ها، حوزه جدیدي در علوم مدیریت، اقتصاد و حسابداري به نام سرمایه فکري به وجود آمده که در نتیجه آن انقلاب عظیمی در حیطه ارتباطات و تکنولوژي رخ داده است. این انقلاب، ذینفعان را وادار به تغییر دیدگاه، درباره نحوه افزایش ثروت و قوانین ایجاد ارزش و عملکرد صحیح نمود که دانش، آغازگر این حرکت بود (Manuel  et al.,2011) .در دو دهه اخير، مديريت عملكرد سازماني به يكي از موضوع هاي مورد توجه و جذاب تبديل شده است. بسياري از دانشمندان و متخصصان حوزه مديريت بر اين باورند كه كاركنان، مبنا و ريشه اصلي بهبود كيفيت و بهره وري هستند و بايد نيروي انساني را مبناي اصلي فرآيند افزايش كارايي و بهره وري و نوعي سرمايه به حساب آورد. نيروي انساني با كيفيت و دانش مدار مهم ترين مزيت رقابتي سازمان و كمياب ترين منبع در اقتصاد دانش محور امروز است ( مجتهدزاده و همکاران ، 1389 ) . با توجه به این که بررسی عملکرد سازمان ها از اهمیت خاصی برخوردار است و به وسیله این عامل مدیریت می‌تواند مطمئن باشد که سازمان عملکرد بهتری دارد یا نه، با وجود اهمیت عملکرد و ارزیابی آن پی بردن به عوامل مؤّثر و مرتبط با آن نیز دارای اهمیت است زیرا با دانستن رابطه میزان و شدّت ارتباط عوامل مؤّثر بر عملکرد می‌توان با تغییر و دستکاری آنها عملکرد را بهبود بخشید و در جهت رشد سازمان گام برداشت . درحقیقت ارزیابی عملکرد مالی و غیرمالی شرکت ها و بنگاه هاي اقتصادي داراي فعّالیت مشابه و بررسی نتایج حاصل از عملکرد آنها در یک دوره معّین وهمچنین شناخت­متغیرهای تأثیرگذار برآن از فرآیندهای مهم و راهبردي محسوب می­شوندکه ضمن تعیین جایگاه رقابتی سازمان­­،­نقش قابل توجّهی در امر بهبود مستمر و افزایش کیفیت واثربخشی تصمیمات مدیریت شرکت­ها دارد.

در ادبیات اقتصادي جهان امروز، نقش و اهمیت نظام مالی و بازار پول و سرمایه و به تبع آن مؤسسات مالی و اعتباري به عنوان بازوهاي اجرایی این نظام و ابزار رشد و توسعه اقتصادي کشورها کاملاً ملموس است ، به طوري که توسعه پایدار اقتصادي بدون رشد و توسعه بازارها ي مالی امکان پذیر نمی باشد. نظام بانکی کشور به عنوان یکی از مهم ترین بخش هاي اقتصادي جامعه در ارتباط با جذب و هدایت وجوه سپرده گذاران، ارائه خدمات به مردم و مشارکت در توسعه اقتصادي، اجتماعی و فرهنگی نقشهاي مؤثري برعهده دارند و عدم توانایی این نظام مشکلات عدیدهاي را در راه توسعه کشور ایجاد خواهد کرد و هم چنین بانک ها در میان صنایع مختلف، از اهمیت خاصی برخوردار میباشند زیرا آنها می توانند از طریق وام، تسهیلات و شرکت در پروژهاي مختلف اقتصادي، شرایط را براي سرمایه گذاري آماده نموده و از این طریق در رشد و توسعه اقتصادي کشور مؤثر باشند به دلیل نقش بسیار مهم و اساسی بانک ها در اکثر فعالیت هاي اقتصادي، بررسی عملکرد (بهره وري و کارایی ) هر یک از بانک هاي موجود در کشور ایران اهمیت ویژه ای یافته است
( گلبازخانی پور و همکاران ، 1392 ، ص 86 ) .زیرا موسسات مالی مهم ترین نهادهای اقتصادی یک
کشور به شمار می روند که رشد و شکوفائی اقتصاد کشور در گرو رشد و توسعه آن ها می باشد . در کشورهای در حال توسعه به علت عدم توسعه بازارهای مالی موسسات مذکور نیز کارائی لازم را ندارند
(ریاضت،1381 ،ص136).با توجه به عقب ماندگی نظام بانکی در ایران نسبت به کشورهای توسعه یافته و فقدان شرایط رقابت با بانک داری جهانی و بهره گیری از سرمایه فکری و دانش روز عرصه گسترده ای برای پیشرفت در این زمینه وجود دارد که با کار و کوشش می توان به دستاوردهای قابل توجهی نایل شد.در این میان بررسی عملکرد سرمایه فکری در صنعت بانک داری کشورجای بحث دارد تا مشخص شود چه اندازه بر وجود سرمایه فکری در سازمان تاکید می شود و تاثیر آن بر عملکرد مالی بانک ها مورد بررسی قرار گیرد(شجاعی و باغبانیان،1388،ص108).از دیگر بنگاه های مالی صنعت بیمه در بازار سرمایه است . بیمه به عنوان یکی از ابزارهای کاری مدیریت ریسک و تأمین امنیت و آرامش خاطر از یک سو سبب گسترش رفاه اجتماعی گردیده و از سوی دیگر باعث رشد سرمایه گذاری شده و در پی آن، تولید با سرعت بیشتری رشد نموده و اقتصاد رونق می گیرد . صنعت بیمه به عنوان یکی از شاخص های توسعه یافتگی از یک سو به عنوان یکی از عمده ترین نهادهای اقتصادی مطرح بوده و از سوی دیگر فعالیت سایر نهادها را پشتیبانی
می نماید ( کریمی ، 1392 ، ص 183 ) .صنعت بیمه، با برخورداری از مجموعة وسیعی نیروی انسانی و شبکة گسترده ای از شعب، نمایندگی ها و سایر ارکان بیمه ای ، می تواند نقش حائز اهمیتی در توسعه اقتصادی کشور ایفا کند . در راستای سیاست های اصل 44 قانون اساسی در فضای کسب و کار صنعت بیمه کشور اقداماتی مانند واگذاری بیمه های دولتی به بخش خصوصی ، آزاد سازی تعرفه های بیمه ای و توانمند سازی صنعت بیمه انجام گرفته است . این صنعت یکی از زیر بخش های بازار مالی است که اثرات جانبی گسترده ای در سایر بازارها دارد و باید تضمین کننده سلامت و بقای حرکت اقتصادی باشد . رویکرد ساختار و عملکرد در مباحث اقتصاد خرد عمدتاً از سال 1956 مطرح شده است . بنابراین رویکرد ، نرخ سودآوری بنگاه ها در صنایع متمرکز به طور متوسط بیشتر است (پیرویان و زارع نژاد ، 1391 ، ص 5 ) .

عليرغم افزايش تقاضا براي اطلاعات مربوط به سرمايه فكري، نتايج تحقيق هاي انجام شده حاكي از آن است كه يك مغايرت و اختلاف مهم و پايدار در كيفيت و كميت اطلاعات ،گزارش شده شركت ها در مورد اين منبع كليدي وجود دارد. به عقيده بريننان(2001) بخش هايي كه سهم دارايي هاي نامشهودشان پايين تر است، انگيزه كمتري براي افشاي اختياري سرمايه فكري در گزارش هاي سالانه دارند.

مطالعات انجام شده در اين زمينه نشان مي دهد كه دانش و سرمايه فكري اهميت زيادي پيدا كرده و به يك كالاي مهم در ايجاد ارزش در واحد تجاري تبديل شده است. اقدامات اقتصادي شركت ها به شدت بر پايه دانش و فناوري قرار گرفته و در اغلب موارد با سرمايه فكري و دارايي هاي نامشهود مرتبط است.

عدم ارائه گزارشاتي در مورد شناسايي و ارزيابي و ارتقاء و نحوه استفاده از سرمايه فكري در سازمان اختلاف بين سرمايه گذاران را منجر مي شود و آنان را به دو گروه آگاه و ناآگاه از مسايل و مشكلات و امور سازمان تقسيم مي كند، همچنين موجب مي شود سرمايه گذاران آگاه بازد ه هاي غيرعادي بالاتري را بدست آورند و ثروت بيشتري توسط سرمايه گذاران ناآگاه به ويژه انتقال يابد(آهنچی و یوسفی،1390،ص13).

بنابراین با توجه به مشکلات ذکرشده و سیاست هاي دولت مبنی بر ارتقا و بهبود صنعت بیمه کشور و ایجاد محیطی رقابتی در کشور، شرکت هاي بیمه خصوصی علاوه بر اینکه باید بر این مشکلات غلبه نمایند باید جهت رسیدن به موقعیتی هم ردیف و حتی بالاتر از شرکت هاي بیمه دولتی تلاش کنند و این امر اتفاق
نمی افتد مگر با مدیریت عملکرد صحیح و بهبود دائمی فرآیندهاي آن(حسن زاده و زارع،1388،ص5).
با توجه به مطالب ارایه شده تحقیق حاضر می کوشد تا به بررسی اهمیت و ضرورت تحقیق در بنگاه های مورد نظر با توجه به تاثیر سرمایه های فکری بر عملکرد مالی آن ها بپردازد.

 

فهرست مطالب تحقیق عملکرد مالی سرپرستی بانک ها

چکیده      1

فصل اول : کلیات تحقیق         2

1-1- مقدمه             3

1-2- بیان مسأله      4

1-3- اهمیت و ضرورت تحقیق             7

1-4- اهداف تحقیق 10

1-5- چهارچوب نظری          11

1-6- فرضیه های تحقیق        12

1-7- تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرهای تحقیق               13

1-7-1- عملکرد مالی             13

1-7-2- سرمایه فکری           14

1-7-2-1-سرمایه انسانی       15

1-7-2- سرمایه ساختاري       15

1-7-2-3- سرمایه  مشتری/ ارتباطی      16

1-8- قلمرو تحقیق  16

فصل دوم : ادبیات نظری و پیشینه تحقیق              17

2-1- مقدمه             18

بخش اول : سرمایه فکری     19

2-2- معرفي سرمايه فكري     19

2-3- اهمیت و ضرورت سرمایه های فکری         23

2-4-  اجزای سرمایه فکری   24

2-5- ویژگی ها و استراتژی های سرمایه فکری   29

2-6- معرفی مدل هاي مختلف سرمایه فکري         30

2-7- نقاط قوت و ضعف و روش هاي جديد براي مديريت سرمايه هاي فكري     37

2-8- مدیریت موفق سرمایه فکري         38

2-9- رابطه سرمایه های فکری و عملکرد مالی   39

بخش دوم : عملکرد مالی       40

2-10- تشريح مفهوم عملكرد  40

2-11- مدیریت عملکرد در سطح سازمانی            42

2-12- رویکردهای سنجش عملکرد       43

2-13- اهداف ارزیابی عملکرد              46

2-14- سطوح ارزیابی عملکرد              47

2-15- مدل های ارزیابی عملکرد  سازمانی          48

2-16-ارزیابی عملکرد مالی  58

2-17-رویکردهای موجود پیرامون معیارهای عملکرد          59

2-18- مدل هاي ارزيابي عملكرد           60

2-19- واحدهای اندازه گيري عملكرد    62

2-20- دیدگاه های سنتی و نوین در ارزیابی عملکرد            63

2-21- ويژگي هاي نظام ارزيابي عملكرد كارآمد    65

2-22-شاخص های عملکرد   66

2-23- مفهوم عملكرد در بانك 69

2-24- مفهوم عملكرد در بیمه 73

2-25-جایگاه عملکردی صنعت بیمه طبق شاخص های جهانی              75

2-26- مدل های ارزیابی عملکرد در شرکت ها بیمه            77

بخش سوم : پیشینه تحقیق       78

2-27-تحقیقات داخلی             78

2-28- تحقیقات خارجی          81

2-29-روابط بین متغیرها ومدل تحقیق  85

فصل سوم : روش اجرای تحقیق             87

3-1- مقدمه             88

3-2- روش اجرای تحقیق       88

3-3- جامعه آماری 89

3-4- روش نمونه گیری و برآورد حجم نمونه        89

3-5- روش ها و ابزار جمع آوري اطلاعات          90

3-6- روایی و پایائی ابزار اندازه گیری 91

3-7- روش های آماری تجزیه و تحلیل داده ها      93

فصل چهار : تجزیه و تحلیل داده ها       94

4-1- مقدمه             95

4-2- توصیف متغیر های تحقیق            95

4-3- آزمون کلوموگروف – اسمیرنف   99

4-4- فرضيه هاي تحقيق        100

فرضیه اصلی تحقیق  100

فرضیه های فرعی تحقیق          102

فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادها     107

5-1- مقدمه             108

5-2- نتایج آمار توصیفی        108

5-3- نتایج نهایی فرضیه ها   112

5-4-پیشنهادهای تحقیق بر اساس تحلیل نتایج آزمون فرضیه ها           116

5-5- پیشنهادهای تحقیق های آتی          118

5-6-محدودیت های تحقیق     119

منابع و ماخذ           120

منابع فارسی              120

منابع لاتین 126

پیوست ها                131

1-پرسشنامه             131

2-لیست بانک ها و بیمه ها      135

3-ضریب آلفای کرونباخ          136

4-خروجی های تحقیق            139

5-کیس سامری        151

 

فهرست جداول

جدول 2-1- تعاريف ارائه شده از سرمايه فكري 21

جدول2-2- مفهوم سازی های سرمایه های فکری           28

جدول2-3- مقايسه ي مدل هاي متداول سنجش سرمايه فکري         36

جدول2-4- اهداف ارزیابی عملکرد سازمان(شیخ زاده،1388)       46

جدول2-5- دسته بندی سطوح ارزیابی عملکرد (شیخ زاده،1388)  47

جدول2-6- ارزیابی دستگاه ها و کارکنان بر اساس نگرش نوین در مقایسه با نگرش سنتی(طبرسا، 1378)           64

جدول 2-7- ارزيابي عملكرد بانك هاي خارجي و معرفي شاخص هاي عملياتي          72

جدول2-8- صنعت بيمه كشور طي پنج سال اخير بر اساس سالنامه آمارى بيمه مركزى ج.ا.ا 1390         76

جدول 2-9- مدل های ارزیابی عملکرد در صنعت بیمه    77

جدول2-10- خلاصه ای از تحقیقات انجام شده   83

جدول 3-1- صفات کمی و ارزش های عددی گزینه های پرسشنامه 90

جدول 3-2- سهم هر یک از مولفه ها و زیر سازه ها       90

جدول 3-3- ضریب آلفای کرونباخ متغیرهای تحقیق       92

جدول 4-1- توصیف متغیر سابقه فعاليـت         95

جدول4-2- توصیف متغیر اندازه       96

جدول4-3- توصیف متغیر سرمايه فکري         96

جدول 4-4-  توصیف ابعاد سرمايه فکري        97

جدول 4-5-  توصیف متغیر عملکرد مالي        98

جدول4-6- آزمون کولموگروف- اسمیرنف       99

جدول 4-7- آزمون رگرسیون بین مدیریت سرمایه  فکری و عملکرد مالی سرپرستی بانک ها و بیمه های استان گیلان         ….100

جدول4-8- آزمون رگرسیون بین مدیریت سرمایه  فکری و عملکرد مالی سرپرستی بانک ها و بیمه ها با سابقه های فعالیت   100

جدول 4-9- آزمون رگرسیون بین مدیریت سرمایه فکری و عملکرد مالی سرپرستی بانک ها و بیمه­ ها  با اندازه های مختلف   101

جدول 4-10-آزمون رگرسیون بین مدیریت سرمایه انسانی و عملکرد مالی سرپرستی بانک ها و بیمه ها با سابقه های فعالیت 102

جدول 4-11- آزمون رگرسیون بین مدیریت سرمایه انسانی و عملکرد مالی سرپرستی بانک ها و بیمه­ ها با اندازه­ های مختلف 103

جدول 4-12- آزمون رگرسیون بین مدیریت سرمایه ارتباطی و عملکرد مالی سرپرستی بانک­ها و بیمه­ ها با سابقه­ های فعالیت 103

جدول 4-13- آزمون رگرسیون بین مدیریت سرمایه ارتباطی و عملکردمالی سرپرستی بانک ها و بیمه­ ها با اندازه­ های مختلف 104

جدول 4-14- آزمون رگرسیون بین مدیریت سرمایه ساختاری و عملکرد مالی سرپرستی بانک ها  و بیمه­ ها با سابقه­ های­فعالیت 105

جدول 4-15- آزمون رگرسیون بین مدیریت سرمایه ساختاری و عملکرد مالی سرپرستی بانک ها و بیمه ها با اندازه           105

جدول 4-16- آزمون رگرسیون بین ابعاد سرمایه فکری   106

جدول 5-1- معیارهای متغیر سرمايه انسانی     109

جدول 5-2- معیارهای متغیر سرمايه ارتباطي   110

جدول 5-3- معیارهای متغیر سرمايه ارتباطي   111

 

 

فهرست نمودارها

نمودار 4-1- هیستوگرام  متغیر تعهد سرمايه فکري              96

نمودار 4-2- هیستوگرام  متغیر عملکرد مالي        98

 

 

فهرست اشکال

شکل 1-1- مدل مفهومی تحقیق: برگرفته از مدل( Joshi ,,cahill,sidhu 2013 )      12

شکل 2-1- الگوی تکنولوژی بروکر ( بروکینگ ، 1996 )          30

شکل 2-2- اجزای سرمایه فکری در الگوی اسکاندیا ( ادوینسون ، 1997 )   32

شکل2-3- تقسيم بندي سلسله مراتبي جدول سرمايه فکري  33

شکل2-4- ارزش بازاري سازمان اسويبي        34

شکل 2-5- مدیریت عملکرد در سطح سازمانی (آرمسترانگ،1385)           42

شکل 2-6- چارچوب روش AMBITE(عفتي دارياني،1386)     49

شکل 2-7-چهار وجه کارت امتیازی متوازن(طبری و آراسته،1387،ص16)            51

شکل 2-8- وجه مشتری معیارهای اساسی (سایمونز ، 1385 )      53

شکل 2-9- شمای کلی مدل مالکوم بالدریج (عفتی داریانی و همکارانش ، 1386)        56

شکل 2-10- مدل  EFQM(حجازی و همکاران،1392،ص3)      57

 

 

 

 

راهنمای خرید و دانلود فایل

برای پرداخت، از کلیه کارتهای عضو شتاب میتوانید استفاده نمائید.

بعد از پرداخت آنلاین لینک دانلود فعال و نمایش داده میشود ، همچنین یک نسخه از فایل همان لحظه به ایمیل شما ارسال میگردد.

در صورت بروز  هر مشکلی،میتوانید از طریق تماس با ما  پیغام بگذارید و یا در تلگرام با ما در تماس باشید، تا شکایت شما مورد بررسی قرار گیرد.

برای دانلود فایل روی دکمه خرید و دانلود  کلیک نمایید



ads

مطالب مرتبط


ديدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 4 =