پایان نامه ، تحقیق و مقاله | دیجی لود

ادامه مطلب

DOC
ارائه روشی برای ارزیابی عملکرد و اولویت بندی پروژه ها با استفاده از مدل ترکیبی  BSC  و QFD : پایان نامه ارشد مدیریت صنعتی
doc
تعداد صفحات : 115
پایان نامه کارشناسی ارشد
رشته مدیریت صنعتی -گرایش مالی
همراه با جداول ، اشکال و نمودار
99000 تومان


پایان نامه ای که به شما همراهان صمیمی فروشگاه دیجی لود معرفی میگردد از سری پایان نامه های جدید رشته  مديريت صنعتی    و با عنوان ارائه روشی برای ارزیابی عملکرد و اولویت بندی پروژه ها با استفاده از مدل ترکیبی BSC و QFD   در  115 صفحه با فرمت Word (قابل ویرایش) در مقطع کارشناسی ارشد تهیه و نگارش شده است. امیدواریم مورد توجه کاربران سایت و دانشجویان عزیز مقاطع تحصیلات تکمیلی رشته های جذاب مدیریت قرار گیرد.

 

چکیده پایان نامه ارائه روشی برای ارزیابی عملکرد و اولویت بندی پروژه ها با استفاده از مدل ترکیبی BSC و QFD

امروزه مديران در همه سازمان ها، خواستار استفاده بهينه از امكانات و ظرفيت هاي موجود در بخش هاي مختلف مي باشند. بنابراين وجود مدلی منطبق با ساختار برنامه استراتژیک سازمان ها به منظور ارائه بازخورد در راستاي بهبود عملكرد شعب مختلف آن ها و دستيابي به ابزاري جهت برآوردن اين نياز مديران، بسيار ضروري و منطقي به نظر مي رسد. یک روش متداول، مدیریت عملکرد كارت امتيازي متوازن  می باشد که شاخص هایي در چهار منظر مالي، فرآيندها، مشتري و يادگيري، رشد و توسعه بوده و با هدف ايجاد توازني بين چهار منظر می باشد.در این پژوهش که در شهرداری اصفهان صورت پذیرفته است، ابتدا نقشه استراتژی شهرداری اصفهان بر اساس برنامه راهبردی شهرداری اصفهان در بازه زمانی 90 تا 95،  تهیه گردید که طی آن مقاصد راهبردی، اهداف راهبردی به همراه روابط علت و معلولی مابین آنها و شاخص های لازم در چهار وجه تعیین شده کارت امتیازی متوازن مشخص گردیده است. سپس داده های جمع آوری شده این اهداف و شاخص ها در شهر اصفهان به صورتی کاملاً کمی درآمده و آنگاه به با توجه به اهداف کمی به ارزیابی هر کدام در بازه زمانی سال های 1390 تا 1392، پرداخته شده است. از نتیجه ارزیابی اهداف، میزان موفقیت هر هدف مشخص می گردد که به عنوان وروردی جهت اولویت بندی پروژه‌های آتی شاخص مشخص شده در برنامه اصفهان 95،  با استفاده از تکنیک گسترش کارکرد کیفیت  مورد استفاده قرار گرفته است . به عبارت دیگر اين پژوهش به ارائه مدل تلفيقي کارت امتیازی متوازن(BSC) و گسترش کارکرد کیفیت (QFD) به منظور ارزیابی عملکرد شهرداری اصفهان و اولویت بندی پروژه ها در جهت بهبود عملکرد ، پرداخته است.

نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که شهرداری اصفهان با توجه به انجام کلیه اقدامات و پروژه های مصوب در برنامه راهبردی خود( اصفهان95 ) ،  که طی سال های 90 تا 92 انجام پذیرفته است، در دستیابی به برخی از اهداف راهبردی خود (توسعه و نگهداری فضای سبز شهری، مدیریت مطلوب پسماند شهری، ساماندهی بافت فرسوده، توسعه حمل ونقل عمومی، توسعه زیرساختها و برنامه های ورزشی، توسعه زیرساختها و برنامه های تفریحی) به موفقیت 100 درصدی نائل نشده است که بر اساس آن جهت برطرف نمودن شکاف حاصل از وضعیت موجود و مطلوب لازم است پروژه های شاخص تعیین شده را به ترتیب اولویت مشخص شده با استفاده از تکنیک گسترش کارکرد کیفیت، اجرائی نماید.

 

واژه های کلیدی : ارزیابی عملکرد ، کارت امتیازی متوازن، گسترش کارکرد کیفیت، اولویت بندی

 

اهمیت و ارزش پژوهش

یکی از حساس ترین و پیچیده ترین وظایف مدیریت عملکرد، فرآیند ارزیابی عملکرد است. حساس از این جهت که نوعی قضاوت و داوری است که این امر می تواند موجب افزایش انگیزه و یا تخریب روحیه و افت کاری شود. و از این جهت پیچیده است که اغلب دسترسی به شاخص های عینی و کمیت پذیر برای بیشتر فعالیت های غیر دسترس و غیر شمارش، مشکل است.

فعالیت نظارت و ارزیابی همانند پلی است بین برنامه ریزی و تصمیم گیری برای بهبود. بدین مفهوم که اگر برنامه ای تنظیم شود ولی در عمل نظارت و ارزیابی نگردد در وهله اول سازمان به هدف خود نمی رسد(عدم اثر بخشی) و در وهله دوم به هدر رفت منابع مالی و انسانی و زمان(کاهش کارایی) و در نهایت منجر به اخذ تصمیماتی می گردد که مبنای منطقی ندارد و در بهبود عملکرد خلل ایجاد می نماید و باعث کاهش بهره وری می گردد.

صاحب نظران علم مدیریت در ارتباط با الزام و ضرورت ارزیابی عملکرد بر این باورند که ” هرچه را نتوانیم اندازه گیری و ارزیابی کنیم،نمی توانیم کنارل نمائیم و هرچه را نتوانیم کنترل کنیم،نمی توانیم مدیریت کنیم.

امروزه نقش نظام های ارزیابی و نظارت کارآمد در بهبود و تعالی سازمانها کاملا شناخته شده است.مطالعات انجام شده نشان می دهد که در بسیاری از سازمان های بزرگ ایرانی،پس از الزام و نیاز به نظام های کارآمد برنامه ریزی و تحول،نظام های ارزیابی و نظارت در اولویت قرار دارد (انواری رستمی, 1380).

ارزیابی عملکرد سازمانی ابزاری کارآمد در اختیار مدیران یک سازمان قرار می‌دهد که بر اساس نتایج حاصل از آن می‌توانند برآورد دقیق‌تر، سریع‌تر و قابل اعتمادتری از نتایج فعالیت‌های بخش‌های مختلف سازمان خود داشته باشند. ارزیابی عملکرد، ارتباط بین برنامه‌ریزی، اجرای برنامه‌ها و ساختار سازمانی و تشیلات اداری یک سازمان را برقرار می‌کند و بر اساس آن می‌توان نقاط ضعف و قوت و مشکلات موجود در هر یک از عناصر سه گانۀ فوق (برنامه‌ریزی، اجرای برنامه و ساختار سازمانی) را شناسایی نمود و برای بهبود آن‌ها برنامه‌ریزی و اقدام نمود. افزون بر این، ارزیابی عملکرد می‌تواند نتایجی را در اختیار مدیران قرار دهد که بر اساس آن‌ها می‌توانند میزان پیشرفت سازمان در دستیابی به چشم‌انداز، رسالت، مأموریت و اهداف سازمانی را پایش کرده و ضمن تهیه گزارش‌های مستند از عملکرد خود، به ردیابی خط سیر سازمانی پرداخته و میزان انحراف یا انطباق سازمان از مسیرهای پیش‌بینی شده را برآورد نمایند.

سازمان های دولتی با چالش هایی نظیر پاسخگویی، نتیجه مداری، شفافیت روبه رو هستند که در حال حاضر سیستم مدیریتی BSC تنها چارچوب موجود در دنیا است كه قادر است استراتژی ها را با عملكرد و بودجه برای پاسخگویی به چالش های فوق تلفیق دهد و به همین دلیل است كه طی گزارشی كه سازمان همكاریهای اقتصادی و توسعه (OECD) در سال 2005 از وضیعت سیستم های ارزیابی و مدیریت عملكرد و بودجه ریزی عملیاتی در سازمان های دولتی در دنیا منتشر ساخت اعلام كرد كه بسیاری از سازمان ها ی دولتی به سمت سیستم مدیریتی BSC برای استقرار نظام های ارزیابی مدیریت عملكرد روی آورده اند.

با توجه به اينكه مدلهاي جامع ارزيابي عملكرد‌ اغلب براي سازمانهايي كه سودگرا هستند كاربرد دارند، لذا ضروري است الگويي با توجه‌ به ابعاد، مؤلفه‌ها و شاخص‌هاي يكي از مدلهاي رايج در ارزيابي عملكرد‌ و افزودن ابعاد‌ و مؤلفه‌ها‌ و شاخص هايي كه با توجه‌ به شرايط محيطي ‌و سازماني‌ ضروري هستند، ارائه شود به طوري كه سازمانهاي خدماتي و بالاخص‌ شهرداری را نيز در بر گيرد. لذا در اين پژوهش سعي بر آن است تا با دلايلي كه براي انتخاب مدل‌ مورد نظر ذكر خواهد شد، بر مبناي آن مدلي طراحي شود‌ كه بتواند شهرداری اصفهان‌ را نيز مورد ارزيابي‌ قرار دهد.

از جمله مزایای BSC برای سازمان های دولتی می توان به این موارد اشاره كرد:

  • كمك به برنامه ریزی و مدیریت استراتژیك.
  • تغییر برنامه های استراتژیك از یك شكل نوشتاری و مجلد های قطور كه شاید حجم آن برای برخی سازمان ها جذابیت نیز داشته باشد به یك سری گام ها ی عملیاتی مختصر و رویت نتایج اجرای آن .
  • ایجاد چارچوبی كه نه تنها ارزیابی عملكرد دقیق را امكان پذیر می سازد كه به برنامه ریزان نشان می دهد كه چه چیزی را ارزیابی و اندازه گیری كنند و چه چیزی را رها سازند.
  • مدیران ارشد را توانمند می سازد تا بتوانند استراتژی های خود را با موفقیت اجرا كنند.
  • ارتباط بین چشم انداز و اهداف بلند مدت استراتژیك به اهداف كوتاه مدت عملیاتی ، برنامه های كاری و بودجه.

 

فهرست مطالب پایان نامه ارائه روشی برای ارزیابی عملکرد و اولویت بندی پروژه ها :

-1         فصل اول : کلیات پژوهش    3

1-1-     مقدمه  3

-2-1      اهمیت و ضرورت پژوهش    3

1-3-     اهمیت و ارزش پژوهش    6

1-4-     کاربرد نتایج پژوهش    9

1-5-     اهداف پژوهش    9

1-6-     سوالهاي پژوهش    10

1-7-     تعاریف واژههاي پژوهش    11

1-8-     خلاصه فصل  12

2-        فصل دوم ادبیات پژوهش    14

2-1-     مقدمه  14

2-2-     مبحث اول: مروری بر مفاهیم ارزیابی عملکرد  14

2-2-1- مفهوم ارزیابی عملکرد  15

2-2-2- ضرورت ارزیابی عملکرد  15

2-2-3- اهداف ارزیابی عملکرد  15

2-2-4- انواع مدل های ارزیابی عملکرد  16

2-2-5- ارزیابی عملکرد سنتی و نوین   17

2-2-6- چرایی انتخاب کارت امتیازی متوازن  18

2-3-     مبحث دوم: تفصيل مدل کارت امتیازی متوازن و تکنیک گسترش کارکرد کیفیت   19

2-3-1   معرفي کارت امتيازي متوازن  19

2-3-2   سیر تاریخی کارت امتیازی متوازن  21

2-3-3- كارت امتيازي متوازن و مناظر آن  24

2-3-4- نقشه استراتژی   34

2-3-5- مزاياي كارت امتيازي متوازن  35

2-3-6- گسترش استفاده از كارت امتيازي متوازن  37

2-3-7- کارت امتيازي متوازن در سازمان هاي دولتي و غيرانتفاعي   39

2-3-8- گسترش كاركرد كيفيت   40

2-3-9- ماتريس خانه كيفيت HOQ   42

2-4-     مبحث سوم: شهرداری اصفهان  44

2-4-1- تاریخچه شهرداری   44

2-4-2- تاریخ تشکیل انجمن بلدیه در اصفهان  47

2-4-3- معرفی شهرداری اصفهان  47

2-4-4- تبیین مدل ها و انتخاب مدل مناسب برنامه ریزی استراتژیک در شهرداری اصفهان  49

2-5-     مبحث چهارم: پیشینه ای از ادبیات پژوهش    51

2-5-1- پژوهشهای داخلی   51

2-5-2- پژوهشهای خارجی   56

-3-5-2  جمعبندی پیشینه پژوهش    59

3-        فصل سوم : روش پژوهش    62

3-1-     مقدمه  62

3-2-     نوع پژوهش    62

3-3-     روش پژوهش    62

3-3-1- الگوریتم پیشنهادی جهت ارزیابی عملکرد سازمان با رویکرد برنامه ریزی استراتژیک با استفاده از الگوریتم تلفیقی BSC-QFD   64

-4-3      قلمرو پژوهش    67

3-4-1- قلمرو مکانی پژوهش    67

3-4-2- قلمرو زمانی پژوهش    69

3-4-3-  قلمرو موضوعی پژوهش    69

-5-3      تعریف جامعه آماری، روش نمونه برداری و چگونگی برآورد حجم نمونه  69

3-5-1- جامعه آماری   69

3-5-2- روش نمونه برداری و تعیین حجم نمونه  69

6-3       گردآوری اطلاعات   70

3-6-1- مطالعات کتابخانه ای و پژوهشهای انجام شده 70

3-7-     روش تجزیه و تحلیل اطلاعات   70

3-8-     خلاصه فصل  71

4-         فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده¬ها 73

4-1-     مقدمه  73

4-2-     معرفی برنامه ریزی استراتژیک سازمان  73

4-3-     تعیین کارت امتیازی متوازن جهت ارزیابی عملکرد در قالب برنامه  74

4-3-1-  تعیین کمیته راهبری   74

4-3-2   تعیین مناظر نقشه استراتژی   76

4-3-3-  تعیین چشم انداز 76

4-3-4-  تعیین مقاصد راهبردی شهر اصفهان  77

4-3-5-  تعیین اهداف راهبردی شهر اصفهان  78

4-3-6-  تعیین روابط علت و معلولی   81

4-3-7-  (برنامه عملیاتی)اقدامات و پروژه ها 81

4-4-     ارزیابی عملکرد با استفاده از کارت امتیازی متوازن  84

-1-4-4  شاخص های منظر ذینفعان  84

-2-4-4  شاخص های منظر مالی   85

-3-4-4  شاخصهای منظر فرآیندهای داخلی   86

-4-4-4  شاخصهای منظر رشد و یادگیری   89

4-5-     اولویتبندی پروژه های شاخص شهرداری اصفهان با استفاده از ماتریس QFD   90

4-6-     خلاصه فصل   94

-5         فصل پنجم: نتیجه¬گیری و پیشنهادات   96

5-1-     مقدمه  96

5-2-     خلاصه پژوهش    96

5-3-     نتایج پژوهش    97

5-3-1   نتایج حاصل از ارزیابی عملکرد شهرداری اصفهان با استفاده از کارت امتیازی متوازن  97

5-4-     مقایسه مطالعه حاضر با مطالعات پیشین   98

5-5-     جنبه ی نوآوری پژوهش    98

5-6-     محدودیتها 99

5-7-     پیشنهادات   99

5-7-1- پیشنهادات کاربردی   99

5-7-2- پیشنهادات برای تحقیقات آتی   100

5-8-     خلاصه فصل  100

منابع فارسی   101

منابع لاتین   103

 

 

فهرست اشکال

‏شکل2-1 سيستم مديريت عملكرد كارت امتيازي متوازن           21

شکل2-2 الگوی جامع مدیریت استرتژیک بر اساس مدل دیوید  50

شکل2- 3 نقشه استراتژی شهرداری تهران تهیه شده در سال89  52

شکل2- 4 نقشه استراتژی شهرداری مشهد در سال های 93تا 96 تهیه شده در سال92        53

شکل2-5 نقشه استراتژی شهر جده تهیه شده در سال2009           57

شکل2-6 مدل نقشه استراتژی شهر استانبول تهیه شده در سال2010            58

شکل3-1 روش کار پژوهش        63

شکل3-2 الگوریتم پیشنهادی جهت ارزيابي برنامه استراتژيک با استفاده از BSC و QFD      65

شکل4-1 نقشه استراتژی شهرداری اصفهان           83

 

 

فهرست جداول

‏جدول2-1 جمع¬بندی پیشینه پژوهش داخلی 60

‏جدول2-2 جمع¬بندی پیشینه پژوهش خارجی           60

جدول4-1 مشخصات کمیته راهبری 75

جدول4-2 ارتباط عناصر کارت امتیازی و ساختار جلسات         75

جدول4-3 مقاصد راهبردي برنامه اصفهان 95            77

جدول4-4 اهداف راهبردي منظر ذینفعان       79

جدول4-5 اهداف راهبردي منظر مالی           79

جدول4-6 اهداف راهبردي منظر فرآیند داخلی           80

جدول4-7 اهداف راهبردي منظر رشد و فرهنگ سازی 81

جدول4-8 شاخص¬هاي ارزيابي هر يک از اهداف راهبردي منظر ذینفعان 84

جدول4-9 شاخص¬هاي ارزيابي هر يک از اهداف راهبردي منظر مالی    85

جدول4-10 شاخص¬هاي ارزيابي هر يک از اهداف راهبردي منظر فرآیند داخلی   86

جدول4-11 شاخص¬هاي ارزيابي هر يک از اهداف راهبردي منظر رشد و فرهنگ سازی     89

جدول4-12 ماتریس QFD برای انتخاب پروژه شاخص           91

جدول4-13 رتبه¬بندی پروژه¬هاي شاخص شهرداري اصفهان بر مبنای ماتریس QFD      93

 

 

 

 

راهنمای خرید و دانلود فایل

برای پرداخت، از کلیه کارتهای عضو شتاب میتوانید استفاده نمائید.

بعد از پرداخت آنلاین لینک دانلود فعال و نمایش داده میشود ، همچنین یک نسخه از فایل همان لحظه به ایمیل شما ارسال میگردد.

در صورت بروز  هر مشکلی،میتوانید از طریق تماس با ما  پیغام بگذارید و یا در تلگرام با ما در تماس باشید، تا شکایت شما مورد بررسی قرار گیرد.

برای دانلود فایل روی دکمه خرید و دانلود  کلیک نمایید



برچسب‌ها :
ads

مطالب مرتبط


ديدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + هفت =